Fragment

Lunch Lekker Lunchgast: Lex Uiting over zijn debuutalbum 'LEX'

  1. Fragmentenchevron right
  2. Lunch Lekker Lunchgast: Lex Uiting over zijn debuutalbum 'LEX'

Ruim vier jaar heeft hij aan zijn debuutalbum gewerkt, maar met 14 nummers in Limburgs dialect heeft Lex Uiting zijn album 'LEX' rond! Daniël sprak hem tijdens Lunch Lekker over dit debuut, maar ook over zijn albumtour en podcast: 'Leedjes'. 

Lex is nog altijd met van alles bezig, hij zegt dat hij het leuk vindt om veel verschillende dingen tegelijk te doen. Zo is hij onder andere ook presentator bij RTL Boulevard. Bovendien heeft hij een radioverleden als 3FM-verslaggever en was hij een tijd lang een van de Jakhalzen in het programma De Wereld Draait Door, slechts een greep uit zijn media-ervaringen. 

Video niet beschikbaar

De single uit zijn album 'Laote We Praote' gaat over wat een zoon allemaal vragen heeft aan zijn vader: laten we praten! Lex geeft aan dat hij dit wel herkent, dat je van je ouders wilt weten wat die allemaal meegemaakt hebben in hun jeugd. Ook het nummer 'Nao 't Zuuje' mag in het album niet ontbreken, dat schreef Lex voor Venlo toen hij prins Carnaval werd in 2017. Het werd toentertijd al ontzettend warm ontvangen. Toen hij werd gevraagd om prins carnaval te worden, rolden de tranen over de wangen van mijn familie. Het is een sprookje, zo zegt hij. 

Het duet met Chantal Jansen: 'Letse Leedje' is gemaakt met Bart Janssen en Sjors van den Eerenbeemt. 

Video niet beschikbaar

Quote

'Het gaat over het gevoel dat je ergens bent, en het is zo fijn en leuk dat je eigenlijk wilt zorgen dat het laatste liedje nog één liedje langer duurt. Dat je nog niet naar huis hoeft.' 

Lex Uiting

De podcast, 'Leedjes' die Lex met zijn twee vrienden Bart Janssen en Sjors van den Eerenbeemt heeft gemaakt bevat allemaal fragmenten waarin zijn liedjes geschreven en bedacht werden. Je hoort de vrienden aan de keukentafel alle aspecten van het liedje maken bespreken. Over vrienden gesproken, de nieuwe single 'Vrinde' kwam natuurlijk ook aan bod.

Video niet beschikbaar

Quote

'Vrinde' gaat over hoe ik mezelf als 37 jarige man tegenkom met nog precies dezelfde vrienden als op school. Ik heb een ode geschreven aan die banden van de afgelopen 20 jaar. 

Lex Uiting