Fragment

Maarten van der Weijden is over de finish in Leeuwarden. BertOp5 Extra was erbij!

foto: Sjoerd Groothuisfoto: Sjoerd Groothuis
  1. Fragmentenchevron right
  2. Maarten van der Weijden is over de finish in Leeuwarden. BertOp5 Extra was erbij!

MAARTEN VAN DER WEIJDEN IS OVER DE FINISH!

Zondagmorgen in alle vroegte is Bert gaan 'Maarten-hunten'. En om 9 uur haalde Maarten van der Weijden zijn laatste stempel op bij burgemeester Buma van Leeuwarden. De Elfstedentriatlon is gelukt. Nieuwe tussenstand: 3,7 miljoen euro. Maandag een verslag op NPO Radio 5, nu alvast in dit filmpje:

Video niet beschikbaar

Zaterdag hoorde je een extra BertOp5 vanuit Leeuwarden waarin we 2 uur lang live verslag doen van de Elfstedentriatlon van Maarten van der Weijden. Henkjan Smits heeft de hele uitzending meegelopen met Maarten. Meteen aan het begin was al te horen hoe knap het is dat Maarten nog steeds op de been is.

Ook sloot Yvonne Tamminga aan. Zij is van de Maarten van der Weijden Foundation en kwam bij ons langs om de week door te nemen. Zij gaf prachtige duiding bij de situatie van Maarten. 

Video niet beschikbaar

Tijdens het wandelen stuit je op mooie verhalen. Zowel Bert als Henkjan spraken met Annie. Zij draait haar hand niet om voor een sportieve uitdaging. 

Maar waar doen we het nou eigenlijk allemaal voor? Nou, dat kan Barbara Bastiaansen wel uitleggen.  Zij is Maag-lever-darm-arts in het UMC Amsterdam en weet hoe het geld goed besteed kan worden om veel kankerleed te voorkomen. Ze loopt zelf ook mee vanuit Dokkum.

Esther Vergeer heeft op sportief vlak ongelofelijke dingen gedaan: zeven keer Olympisch goud bij het rolstoeltennis. Zelfs zij is onder de indruk van wat Maarten doet en wil hem daar dan ook graag bij steunen. 

Henkjan volgt Maarten dus op de voet. Maar hij kan niet altijd bij hem in de buurt komen. Maartens arts, Marco, legt uit hoe het begeleidingsteam ervoor proberen te zorgen dat Maarten onder de beste omstandigheden bij de finish komt. Ook ontdekte Henkjan dat hij een niet zo handige vraag had gesteld aan Maarten...

Het lukte Maarten niet om te finishen tijdens de extra uitzending van BertOp5. Hij was heel dicht in de buurt, maar moest toch nog even rusten. Gelukkig mocht Bert in het programma Zin in Morgen van Sander de Kramer nog even een update geven. En precies op dat moment werd de voorlopige eindstand bekend. Wat een geweldig bedrag heeft Maarten wederom bij elkaar gesport! Maarten zelf gaat slapen en komt op zondag binnen.

Doneren kan nog steeds via www.elfstedentriatlon.nl. Iedere gedoneerde euro wordt verdubbeld door de hoofdsponsor. 100% van de donaties gaat naar kankeronderzoek.