Fragment

Gratis Heri Heri vanwege Keti Koti

  1. Fragmentenchevron right
  2. Gratis Heri Heri vanwege Keti Koti

Elk jaar deelt Free Here Heri een Heri Heri recept van een chef die een eigen versie maakt. Dit jaar komt het recept van Chef Nikita Tjon-Affo. Je zou kunnen zeggen dat de Heri Heri van chef Nikita een ode is aan de keti koti vieringen die hij in Suriname meemaakte. Met oma naar de waterkant, net als de Heri Heri, simpel maar speciaal.

Ingrediënten:
2 cassave wortels
3 rijpe bananen
2 zoete aardappelen
500 gr bakkeljauw (ontzouten en uitgelekt)
1/2 ui2 tomaten
4 teentjes knoflook
1 eetlepel Tomatenpuree
2a3 takjes bladselderij
1/2 Madame Jeanette
1 dl kokosolie

Bereiding aardvruchten
Schil de cassave en snij in gelijke stukken. Dikke friet. (Verwijder nerf in het midden van de vrucht)Snij je banaan in 4 gelijke stukken. Let wel, laat de schil aan de banaan. (Verwijder zaadlijsten)Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes van 1cmKook alles apart gaar.

Bereiding BakkeljauwVerhit olieVoeg de uien, knoflook, madam Jeanette en tomaten toe en fruit dit alles voor 2 a 3 minuten tot zeglazig worden.Voeg de tomatenpuree toe, en bak dit door tot een mooie donkerrode massa.Doe nu de bakkeljauw bij en 1 dl water.Roer goed en kook de bakkeljauw gaar.Snipper je bladselderij en voeg dit als laatste toe.Zet de vlam onder je pan uit.

Eet smakelijk!