Hotel California van de Eagles


Classic Album in De MAX!

Het is de Week van de Jaren Zeventig. Elke dag behandeld De MAX! daarom een Classic Album.

De derde dag van de week behandelen we Hotel California van de Eagles.

Samenstelling

Het begon allemaal in 1971 met Don Henley, Glenn Frey, Bernie Leadon en Randy Meisner. Maar Bernie Leadon verlaat de band voordat het album dat we behandelen uitkomt. In december 1975 wordt aangekondigd dat hij wordt vervangen door Joe Walsh. Wie wel te horen is, is Don Felder, die in 1974 wordt toegevoegd aan de band.

Titeltrack

Na jaren van grote hits, stijf verkochte wereldtournees en heftige ruzie persen de Eagles er Hotel California uit. De titeltrack wordt door velen nog steeds gezien als de beste plaat aller tijden.

'Life in the Fast Lane'"You can check out every time you like, but you can never leave"


- EaglesLinda Ronstadt & de Eagles


Samenwerken

Dat de mannen van de Eagles muzikaal zijn is wel duidelijk als je Hotel California hoort, maar dat niet alleen. De leden hebben talloze samenwerkingen met andere artiesten. Zo hoor je Glenn Frey, Timothy B Schmit en JD Souther in het achtergrond koortje van Randy Newman's 'Short People'.

Joe Walsh, te wild voor de Eagles?"Take it easy. Don't let the sound of your own wheels drive you crazy"


- EaglesRandy Meisner


Etta James

Een van de mooiste covers die er is gemaakt van een Eagles nummer is 'Take It to the Limit' door Etta James. Echt Eagles was het niet meer, maar de bluesversie was een groot succes bij het publiek. Ook de mannen zelf waren zeer te spreken over de cover.

Vervuiling

Hotel California eindigd met 'The Last Resort', een prachtig nummer met een hele goede boodschap.

The Last Resort en Firewall


Meer Eagles?

Het derde Classic Album van de Week van de Jaren Zeventig zit er op. Wil je meer interessante feitjes, anekdotes en natuurlijk de muziek van de Eagles? Luister dan de gehele uitzending terug!

De MAX! (18 april 2018)

Laat een reactie achter
Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 reacties