Over BertBert Kranenbarg (Veldhoven, 1965) presenteert sinds januari 2017 van 16.00 tot 18.00 uur ‘Bert op 5’ op NPO Radio 5. Kernwaarden van het programma zijn: het nieuws persoonlijk, een extra groot hart voor Nederlandse en Franse muziek, verhalen vol passie en volop ruimte voor de luisteraar.

Bert was vanaf 2007 nauw betrokken bij het goede doelen evenement Alpe d’HuZes, waarbij geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker via KWF Kankerbestrijding. Tijdens dit grootste goede doelen evenement van Nederland maakte Bert zijn uitzendingen een week lang live vanaf de Alpe d’Huez in Frankrijk.

Bert Kranenbarg begon zijn radiocarrière in 1989 bij Omroep Gelderland in Arnhem. Zes jaar later, in 1995, maakte hij de overstap naar Hilversum en presenteerde hij bij de VARA het ochtendprogramma ‘Ontbijtradio’ op NPO Radio 2. In die periode werkte hij ook voor de NCRV als invalpresentator voor het programma ‘Cappuccino’ op NPO Radio 2.

Sinds 2001 werkt Bert Kranenbarg bij de NCRV, nu de KRO-NCRV. Tot september 2014 presenteerde hij op NPO Radio 2 elke middag 'Knooppunt Kranenbarg'. Van september 2014 tot december 2016 maakte hij op zaterdagmorgen 'Grand café Kranenbarg' waarin hij iedere week een bekende gast uitnodigde die zijn of haar favoriete muziek liet horen. Daarnaast was Bert in deze periode regelmatig te horen als invalpresentator op NPO Radio 1 en NPO Radio 5 en als voice-over in televisieprogramma's.

Bert Kranenbarg is getrouwd en vader van een zoon (1997) en dochter (1999).