Uitzending gemist
EO

Zin, Zout en Zegen

  1. Gemiste uitzendingenchevron right
  2. Zin, Zout en Zegen

Vroeger had Willem Kruithof overal een passend antwoord op. “Ik dacht toen God te zijn”, zegt hij daarover. Nu heeft hij veel meer vragen, bijvoorbeeld over het waarom van het lijden. Een theologisch antwoord heeft hij niet en dat vindt hij prima.

 Kruithof heeft overigens wel een praktisch antwoord op de ‘lijden thematiek’. Zijn vrouw Jolanda en hij geven (als dat nodig is) kinderen een veilig thuis. Ze zijn een pleeggezin. “Iets waar je echt met elkaar als gezin achter moet staan. Want de crisisopvang - waar wij voor gekozen hebben - heeft impact op het dagelijks leven van ons alle vijf. We bespreken en evalueren dan ook alles met onze eigen 3 kinderen.” 

Samen met presentatrice Yvonne Sprunken brengt Willem Kruithof een bezoek aan de monumentale Dorpskerk in Rheden. Een prachtige kerk met luistervinkjes, glas-in-loodramen, een bijzonder doopvont en een spreukenbord met een verrassende tekst.

 De preek brengt ‘Zin, Zout & Zegen’ naar buiten; bij een Openluchtdienst met dominee Jansen. De predikant raadt iedereen aan om uit zijn of haar bubbel te komen.