De Ultieme Lunchtip: 28 december


De Ultieme Lunchtip van vrijdag 28 december: gemarineerde zalm met hangop van geitenkwark. 🐐

Gemarineerde zalm met hangop van geitenkwark

Ingrediënten 

400 gram met vel
2 eetlepels fleur de sel
1 eetlepel fijne suiker
1 eetlepel venkelzaad
1 eetlepel rasp van een sinaasappel
1 eetlepel mosterdzaad
100 millilter sushi azijn
100 milliliter citroensap
50 milliliter gembersiroop
1 theelepel aardappelzetmeel
Verse korianderblaadjes
250 gram geitenkwark
​1 eetlepel zoute soja

Bereiding

Leg de zalm in een diep bord en wrijf het in met het zout, de suiker, sinaasappelrasp en mosterdzaad. Dek de zalm af met folie en laat het 24 uur gekoeld rusten.

Doe de geitenkwark in een keukendoek en leg het in een bolzeef. Laat minimaal 6 uur het vocht eruit lekken. Meng het vervolgens met de soja.

Breng de azijn aan de kook met het citroensap en de gembersiroop. Laat het voor 1/3e inkoken. Bind het af met de aardappelzetmeel. Laat het afkoelen.

Haal de zalm uit de koeling, en schraap de aromaten eraf. Snijd in dunne plakken. Lak de zalm af met de ingekookte azijn. Garneer het geheel af met koriander.


Et voila! Een recept van Antoine Hermans. Eet smakelijk. 


Delen

Nieuwsbrief


Wilt u op de hoogte blijven van onze programma's? Wij versturen wekelijks de nieuwsbrief MAX op NPO Radio 5!
Meld u aan




Social media




Wil je informatie over hoe we met je gegevens omgaan, lees dan ons privacy statement