Presentator

Corné Klijn

  1. Presentatorenchevron right
  2. Corné Klijn
Corné Klijn presenteert van maandag tot en met donderdag de middagshow tussen 12.00 - 15.00 uur. Op vrijdag presenteert hij de Sterren NL Top 25 op Sterren NL Radio.

Passie voor radio
De passie voor radio begon bij Corné op achtjarige leeftijd. Zijn eerste single was 'Mexico' van Les Humphries Singers. Met het kopen van singletjes en het bouwen van een klein studiootje werd het al gauw serieuzer.

Eerste radio-gerelateerde baantje
Zijn eerste baantje bij de radio was bij een lokale zender in Waalwijk en omgeving: Radio Royale.

Ervaring
Corné vervolgde zijn stappen in de radiowereld bij Midstad FM in Utrecht. Dat was voornamelijk met import discomuziek. Daarna kwam Radio 538 waar hij de Kort en Klijn Show presenteerde. Na 538 volgde 3FM, waar hij ook de Kort en Klijn Show presenteerde. Later kwamen daar ook de Mega Top 50 en de Disco Classics Party bij. Na 3FM volgde NPO Radio 2, NPO Sterren NL, NPO Radio 6 en NPO Radio 5 waar hij nu onder andere Soulsensations, Weekendborrel en de Album Show presenteert. 

Nederlandstalige muziek
Nederlandse muziek heeft Corné altijd leuk gevonden. Muziek is emotie. Hij kan genieten van De Dijk, Marco Borsato, maar ook van Wolter Kroes, Jannes en André Hazes.

Favorieten
Thuis draait Corné meestal, rock, disco of club. Maar zijn muzieksmaak is heel breed, dus er komt thuis van alles voorbij.

Guilty pleasure
ABBA met 'Mama Mia' blijft een klapper voor Corné, Na al die jaren is hij deze hit nog steeds niet zat. In het Nederlandse genre gaat hij voor Rob de Nijs met 'Johnny Soldaat'.