Social update

2 Kleine Kleutertjes van Jan Smit wordt animatiefilm

foto: screenshot Youtube '2 Kleine Kleutertjes'foto: screenshot Youtube '2 Kleine Kleutertjes'
  1. Nieuwschevron right
  2. 2 Kleine Kleutertjes van Jan Smit wordt animatiefilm

Vanaf 16 februari draait de vrolijke 3D animatiefilm 2 Kleine Kleutertjes: Een dag om nooit te vergeten in de Nederlandse bioscopen. De film is een feest voor het hele gezin en de allerkleinsten.

De film is naar een idee van Jan Smit en is gebaseerd op de populaire tekenfilmpjes met liedjes, boeken met cd’s, een dvd en een theatervoorstelling. Alle liedjes in de film zijn geschreven en geproduceerd door Jan Smit & Edwin De Groot. Als voorloper van de film komt op 5 november de soundtrack uit.

Quote

10 jaar geleden ontstond het ‘2 Kleine Kleutertjes’ idee bij mij en ik ben mega trots dat we begin volgend jaar één van de eerste Nederlandse 3d-animatie films gaan releasen.

Jan Smit

"De kleutertjes krijgen in de film en in het nieuwe boek een karakter en een naam. Anna & Joey hebben een papa en een mama, maar ook een oom Bob. Het feit dat ik daarnaast met deze enorme sterrencast en vooral samen met mijn dochter Emma deze film mag inspreken, dat is toch wel het meest bijzonder. Ik hoop dat iedereen vanaf morgen de liedjes gaat oefenen, zodat we ze in februari met z’n allen kunnen zingen in de bioscoop," aldus Jan Smit.

Eerste beelden

Via Instagram deelt Jan de eerste beelden:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bekende stemmen

De stemmencast van de familiefilm bestaat naast Jan Smit uit een aantal groten namen. Chantal Janzen speelt mama, Waylon mocht de stem van Oom Bob inspreken, Simone Kleinsma is te zien als Oma, Ronnie Flex is Hap De Geit, Saar van Aken speelt Anna & Skip Migchelsen speelt Joey. Pippa wordt vertolkt door Jan’s dochter Emma Smit. Frenky-Dean Stjeward is te zien als Jayden en Manou Jue Cardoso als Bo! Daarnaast is de cast ook te horen op de soundtrack.

Het verhaal

Anna (5) en Joey (4) zijn binnenkort niet meer de enige kindjes in het gezin, er komt een baby’tje bij! Op de dag van de bevalling worden ze door hun oom meegenomen naar de kinderboerderij. Hier is een klein geitje waar Joey meteen dol op is en wanneer ze samen uit de kinderboerderij ontsnappen, gaan ze op avontuur. Onderweg komen ze allemaal hindernissen tegen en leren ze om hun krachten te bundelen en maken veel nieuwe vrienden. Samen komen ze er wel.

De film is vanaf 16 februari te zien in de bioscoop.