Nieuws

Rob Kemps presenteert landelijke tv-actie Giro 555 voor Oekraïne

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Rob Kemps presenteert landelijke tv-actie Giro 555 voor Oekraïne

Giro 555 zamelt komende maandag op radio en tv geld in voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Samen in actie voor Oekraïne wordt in de avond op NPO1, RTL4 en SBS6 uitgezonden. Rob Kemps presenteert de televisiehow samen met Chantal Janzen.

Televisie

Tijdens de tv-actie kunnen mensen inbellen om geld te doneren. Er zullen verschillende acties onder de aandacht worden gebracht.

Naast de presentatie van Rob Kemps en Chantal Janzen, ontvangen Jeroen Pauw en Eva Jinek in de studio gasten aan tafel. Dionne Stax en Britt Dekker doen verslag vanuit het landelijk actiecentrum van Giro 555, namelijk Beeld en Geluid. Hier komen de telefoontjes binnen van mensen die willen doneren.

Hila Noorzai volgt alles wat binnenkomt op social media.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Radio

Ook de radio zal maandag volop in het teken staan van de actie. Onder de noemer Radio 555 presenteren verschillende dj's een speciale uitzending vanuit Beeld en Geluid, die van 6.00 tot en met 21.00 uur te horen is.

Dit wordt allemaal tegelijkertijd uitgezonden op NPO Radio 5, NPO Radio 2, NPO 3FM, Qmusic, 100% NL, Radio 538, Radio10, Radio Veronica, SLAM! en Sublime.

Van start

De algemene inzamelingsactie voor Oekraïne ging maandag al van start. In Giro555 zijn elf hulporganisaties verenigd, zoals Cordaid, het Rode Kruis en Stichting Vluchteling.