Artiest

Snollebollekes - Biografie

  1. Muziekchevron right
  2. Artiestenchevron right
  3. Snollebollekes
Snollebollekes behoort tot één van de grootste feestartiesten van Nederland. Zijn muziekstijl is Après-ski, feest en carnaval, maar met een modern sausje eroverheen. 

Naam: Snollebollekes (Rob Kemps)
Geboortedatum: 13 september 1985
Genre: Après-ski, feest & carnaval
Grootste hits: Vrouwkes & Links rechts

Wie is Snollebollekes?
Snollebollekes is het alter ego van Rob Kemps. Rob is geboren in Best op 13 september 1985. Van oorsprong is hij een cabaretier, dus het entertainen zat al in hem.

Hoe is Snollebollekes ontstaan?
Rob heeft in 2014 samen met Dj's Maurice Huismans & Jurjen Gofers en Adrie van den Berk (Berk Music/management) de feestact Snollebollekes bedacht. Met zijn eerste nummer ‘Vrouwkes’ scoorde hij direct een hit en stond zijn agenda meteen helemaal vol.

De successen van Snollebollekes
Met zijn vele successen heeft hij thuis inmiddels een prijzenkast vol staan. Zo heeft hij onder andere een Buma NL award en een aantal Party Awards ontvangen in zijn carrière! Ook heeft hij op nummer 1 gestaan in zowel de Verrückte Top 538 van Radio 538 als de Q-Music Top 500 Van Het Foute Uur. Zelfs in België scoorde hij een nummer 2-hit. Hij is te gast geweest bij ‘Toppers in Concert’ in de Amsterdam Arena.

Inmiddels doet hij 300 liveshows per jaar en is hij niet meer weg te denken uit de Nederlandse scene.


Snollebollekes in concert
Snollebollekes heeft in 2019 iets unieks gedaan. Hij was de eerste die als feestact ooit de GelreDome in Arnhem uitverkocht! In minder dan een uur tijd waren de 30.000 tickets voor zijn concert ‘Snollebollekes Live in Concert’ uitverkocht.

Na dit grote succes werd een tweede ‘Snollebollekes Live in Concert’ aangekondigd. Ook deze was binnen no-time uitverkocht!

Snollebollekes kreeg voor het verkopen van in totaal 60.000 tickets zijn eigen tegel op de Walk Of Fame in het GelreDome. In 2021 staan er maarliefst vier edities van ‘Snollebollekes Live In Concert’ op de planning. Wat een grote prestatie.

De Slimste Mens 2020/2021
Rob Kemps wint het programma 'De Slimste Mens' tegen alle verwachtingen in. Zijn moeder had overigens wel al voorspeld dat hij de trotse winnaar zou worden van het programma.

Rob reageert "Ongelooflijk, nondeju!". Hij zegt dat het doorslaggevende antwoord 'Samen zijn' hem de overwinning heeft opgeleverd.


Van dorpsplein tot grote zalen, van festival tot koeienstal en of het nu maandag is of Koningsdag: altijd en overal gaat iedereen van links naar rechts!