Nieuws

Tino Martin, Davina Michelle en Jonna Fraser zijn Ambassadeurs van de Vrijheid

foto: Sterren NL // Ben Houdijkfoto: Sterren NL // Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Tino Martin, Davina Michelle en Jonna Fraser zijn Ambassadeurs van de Vrijheid

Tino Martin, Davina Michelle en Jonna Fraser zijn benoemd tot de Ambassadeurs van de Vrijheid van 2021 en zijn verbonden aan verschillende Bevrijdingsdagfestivals. Vanwege het coronavirus vinden de festiviteiten ook dit jaar online plaats.

(On)Vrijheid

De ambassadeurs gaan in de aanloop naar 5 mei op zoek naar wat (on)vrijheid voor hen betekent. Zo zal Tino samen met schrijfster Natascha van Weezel een bezoek brengen aan Auschwitz en met haar in gesprek gaan over de Holocaust. Davina roept haar volgers op om verhalen over vrijheid te delen en Jonna zal een verhaal maken over zijn afkomst. Hun bevindingen worden in de aanloop naar 4 en 5 mei online gedeeld.

Tino laat via zijn social kanalen weten dat de Tweede Wereldoorlog hem altijd geïntrigeerd heeft en dat hij vereerd is dat hij op deze manier zijn steentje bij kan dragen:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Online

Vanwege het coronavirus vinden de Bevrijdingsfestivals alleen online plaats. Via een livestream zijn er meer dan tweehonderd optredens en activiteiten te bewonderen. De line-up hiervan zal binnenkort bekendgemaakt worden.

5 mei-concert

Het 5 mei-concert vindt plaats in Koninklijk Theater Carré en wordt door de NOS live uitgezonden op NPO1.