Artiest

Davina Michelle - Biografie

  1. Muziekchevron right
  2. Artiestenchevron right
  3. Davina Michelle
Davina Michelle is Nederlandse zangeres die Engelstalige en Nederlandstalige nummers maakt en zingt. Ze breekt online door met de cover ‘What about us’ van P!NK. Heel Nederland leert haar kennen door haar deelname aan het AVROTROS-programma ‘Beste Zangers’.

Naam: Michelle Davina Hoogendoorn
Artiestennaam: Davina Michelle
Geboortedatum: 12 november 1995
Genre: Pop 
Grootste hits: Duurt te lang, Hoe het danst, 17 Miljoen mensen, Beat me & Voorbij


Wie is Davina Michele?
Michelle wordt geboren op 12 november 1995 in Rotterdam. Van jongs af aan is ze bezig met muziek en in 2016 zet ze haar eerste grote stap in de muziekindustrie. . Inmiddels is ze bekend onder de artiestennaam Davina Michelle. Ze is gelukkig in de liefde met haar partner Sebastiaan Brouwer.

De eerste stap in haar zangcarrière
In 2016 doet Michelle mee aan het programma ‘Idols’ waar ze tijdens de auditie het nummer ‘Nobody's perfect’ zingt van Jessie J. Ze komt verschillende rondes verder, maar valt uiteindelijk af tijdens de duettenronde.

Michelle begint in februari 2017 haar Youtube-kanaal ‘Davina Michelle’ waarop ze wekelijks een cover van een Engelstalig nummer plaatst. In augustus dat jaar plaatst ze de cover ‘What about us’ van P!NK. Een maand later vertelt P!NK in een video op het Youtube-kanaal van ‘Glamour’ dat ze het geweldig vindt en zegt zelfs “That’s better than I will ever sound”. Na deze uitspraken ging haar video wereldwijd viraal.

Door haar succes met de cover ‘What about us’ wordt ze ook in Nederland opgepikt en is ze te gast bij programma’s als ‘RTL Late Night’ en ‘De wereld draait door’. Ook treedt ze op in verschillende plaatsen in de Verenigde Staten. Een half jaar later is haar video al ruim 16 miljoen keer bekeken en stijgt haar Youtube-kanaal richting de miljoen abonnees. Ze wordt eind 2017 gevraagd door de Efteling om de officiële soundtrack in te zingen voor de musical ‘Sprookjessprokkelaar’.

Beste Zangers
Davina is in 2018 te gast in het AVROTROS-programma ‘Beste Zangers’. In de vijfde aflevering van het seizoen maakt ze haar eigen versie van het nummer ‘Duurt te lang’ van Glen Faria. Tijdens de uitzending ontploft het nummer en komt het direct op de eerste plaats van de meest gedownloade nummer in iTunes. Even later komt ‘Duurt te lang’ op de eerste plaats in de Sterren NL Top 25, Nederlandse Top 40, Mega Top 50 en in de ‘B2B Single Top 100’. In november krijgt Michelle een gouden plaat uitgereikt voor het nummer en verbreekt ze met de single een record. Ze staat 8 weken op de eerste plaats in de ‘Nederlandse Top 40’ en 6 weken op één in de ‘Mega Top 50’. Het is nooit eerder voorgekomen dat een Nederlandse zangeres zo lang bovenaan staat in de hitlijsten. Alsof het nog niet genoeg was, wint ze in 2019 de prijs ‘Muziekmoment van het jaar’. Ook stoot ze zangeres Céline Dion van de troon door één week langer op de eerste plek te staan in de Top 40.

Skyward
Nadat Davina is bijgekomen van haar succes met ‘Duurt te lang’ brengt ze haar nieuwe nummer ‘Skyward’ uit. Davina behaalt met dit nummer opnieuw grote successen en ontvangt ook voor dit nummer een gouden plaat.

Hoe ze danst
Davina duikt de studio in met Marco Borsato en Armin van Buuren. Ze brengen samen het dansbare nummer ‘Hoe het danst’ uit met opnieuw een groot succes. Het nummer staat drie weken op de eerste plaats in de ‘Nederlandse Top 40’. Ook heeft het nummer succes in Vlaanderen en komt de single tien weken in de ‘Vlaamse Ultratop 50’ te staan.

P!NK
Op 11 augustus 2019 heeft Davina de eer om in het voorprogramma te staan in de show van P!NK op het Malieveld in Den Haag. Hierna brengt ze het nummer ‘Better now’ uit en doet ze een eigen clubtour door Nederland. 

Beat me
In 2020 brengt Davina met groot succes het nummer ‘Beat me’ uit. Het nummer dient als het officiële nummer voor de ‘Grand Prix Formule 1’ die in Nederland gehouden zou worden op het ‘Circuit van Zandvoort’. Helaas is dat niet doorgegaan door de pandemie van dat moment.

Rotterdam Ahoy
Door de pandemie treedt Davina vier keer op in een leeg Ahoy met verschillende gastartiesten waaronder Snelle. Ze brengen samen het nummer ‘17 Miljoen mensen’ uit met een aangepaste tekst op de tijd waarin ze leven. Met dit nummer behalen ze een nummer 1-hit. Het nummer is maar 1 minuut 47 en is daarmee de kortst durende nummer 1-hit ooit in de Top 40.

My own world
Davina brengt in 2020 het album ‘My own world’ uit met daarop 11 Engelstalige nummers. Het zijn nummers van haar zelf, maar ook covers.

We want more
In 2020 en 2021 is Davina te zien als één van de juryleden in het SBS-programma ‘We want more’. De winnaar van dit programma gaat naar huis met €100.000,-.

Big Brother
Davina wordt gevraagd om de titelsong voor het RTL-programma ‘Big Brother’ te zingen. Ze doet dit samen met Woodie Smalls. In dit programma zitten mensen drie maanden samen in één huis en wie als laatste overblijft, gaat met de pot naar huis.