Nieuws

Willeke Alberti ontvangt erecadeau: Het Amsterdammertje

foto: ANP // Iris van den Broek
  1. Nieuwschevron right
  2. Willeke Alberti ontvangt erecadeau: Het Amsterdammertje

Willeke Alberti is op zaterdag 8 juli geëerd met een bijzonder eerbetoon. Dit eerbetoon is een erkenning voor haar onschatbare bijdrage aan het Nederlandse en Amsterdamse lied en wordt mogelijk gemaakt door de Amsterdamse Zomer.

Amsterdammertje

Op het voorplein bij het Olympisch Stadion in Amsterdam kreeg Willeke Alberti een uniek en volledig gepersonaliseerd 'Amsterdammertje'. Dit iconische Amsterdammertje is speciaal vormgegeven naar de persoonlijkheid en het levensverhaal van Willeke Alberti. Het symboliseert haar lange en succesvolle carrière, haar passie voor muziek en haar onuitwisbare bijdrage aan de Nederlandse muziekcultuur.

foto: ANP // Iris van den Broek

“Willeke Alberti is een ware legende binnen de Nederlandse muziekscene en heeft gedurende haar carrière talloze hits en onvergetelijke momenten voortgebracht. Met haar warme stem en innemende persoonlijkheid heeft ze generaties geïnspireerd en geraakt. Ze heeft zich altijd ingezet voor het behoud en de bevordering van het Nederlandse lied, en heeft daarmee een onschatbare bijdrage geleverd aan het culturele erfgoed van Amsterdam en Nederland als geheel. We vinden het een eer, om namens De Amsterdamse Zomer, de grand dame van de Nederlandse muziek in het zonnetje te zetten", aldus het bedrijf dat de Amsterdamse Zomer organiseert.