Nieuws

Donnie en Frans Duijts op #1 in de Sterren NL Top 100

  1. Nieuwschevron right
  2. Donnie en Frans Duijts op #1 in de Sterren NL Top 100

Wat waren de grootste Nederlandstalige hits van 2021? Dat zie je in de Sterren NL Top 100.

Donnie & Frans Duijts

Frans Duits van Donnie en Frans Duijts is de grootste Nederlandstalige hit van het jaar! Uit handen van Corné Klijn, presentator van de Sterren NL Top 25, ontving Frans Duijts de award voor #1 in het jaaroverzicht van 2021. Donnie kon er helaas niet bij zijn, maar krijgt uiteraard ook een exemplaar.

Quote

Hij is gaaf! Het is een te gekke samenwerking geweest en het stopt niet. Ik ben er superblij mee. Dank jullie wel!

Frans Duijts

Frans Duijts ontvangt de Top 2021 award

Het nummer stond in totaal 29 weken in de Sterren NL Top 25, waarvan 18 weken op nummer 1. Snelle en Maan zijn op nummer 2 geëindigd met Blijven slapen en Mart Hoogkamer scoorde de zomerhit van dit jaar. Ik ga zwemmen staat op een mooie derde plaats.

Opvallend

De meest voorkomende artiest in de lijst is Frank van Etten. Hij staat met maar liefst vier singles in de Sterren NL Top 100. Ik ben een jongen van de straat op #23 is zijn hoogste notering. Senna is de jongste artiest in de lijst. Zij staat op #61 met haar debuutsingle Ik weet dat je bestaat. Gerard Joling is de oudste artiest in de Top 100. Hij staat met zijn 61 jaar drie keer in de lijst. Los met z’n allen is op #25 zijn hoogste notering.

Nieuwkomers

Ook zien we artiesten in de Top 100 die debuteren in de lijst. Zo zagen we Flemming nog niet eerder, die dit jaar een grote hit scoorde met Amsterdam. Ook MEAU met Dat heb jij gedaan, Senna met Ik weet dat je bestaat en Rutger van Barneveld met Helena 2.0 wisten het publiek te raken met hun hits. Donnie is echt een speciale vermelding waard, want hij scoorde niet alleen de grootste hit met Frans Duijts, maar staat nog twee keer in de lijst: op #6 met René Froger met Bon gepakt en op #60 met Gerard Joling met Dit is de tijd. Een glansrijk debuut in onze lijst!

Sterren NL Top 100

Benieuwd welke nummers nog meer in de Sterren NL Top 100 staan? Bekijk de hele lijst hier. Ook op ons Youtube-kanaal en op Spotify kun je alle hits in een afspeellijst vinden.

Televisie

Op televisie zenden we de Sterren NL Top 100 in twee delen uit. Het eerste deel zie je op vrijdag 24 december om 15.20 uur op NPO1 en deel 2 zie je precies een week later: op vrijdag 31 december om 15.20 uur op NPO1.

Sterren NL Radio

Op 31 december en 1 januari luister je naar de Sterren NL Top 100 op Sterren NL Radio. Jan Paparazzi, Perry Kramps en Corné Klijn blikken hierin terug op het afgelopen muzikale jaar. Wat waren de populairste tracks van 2021? Je hoort het in het jaaroverzicht op vrijdag 31 december en maandag 1 januari op Sterren NL Radio.

De lijst wordt samengesteld op basis van scores die behaald zijn in de Sterren NL Top 25 gedurende het jaar 2021.