Nieuws

Gerard Joling schrijft Sinterklaasboek

foto: Ben Houdijk // Sterren NL
  1. Nieuwschevron right
  2. Gerard Joling schrijft Sinterklaasboek

Gerard Joling is, na Jamai en Tooske Ragas, de derde bekende Nederlander die dit jaar het sinterklaasboek schrijft. De sinterklaasboekenreeks verschijnt ieder jaar in opdracht van meerdere bedrijven.

Gerard Joling is erg enthousiast over het schrijven van een kinderboek: “Ik vind het natuurlijk hysterisch om een kinderboek te schrijven wat met een feestdag te maken heeft. Ik vind feestdagen altijd heel belangrijk en ik vind Sinterklaas een fantastisch kinderfeest. Ik vond het boek schrijven zo een ontzettend leuk proces. Ik hoop dat de kinderen er net zo veel plezier aan gaan hebben als ik!”

De valse noot

Het sinterklaasboek van Gerard gaat De Valse Noot heten. In het boek is er paniek in het paleis van Sinterklaas. De Pieten-band kan alleen nog maar valse noten spelen na het eten van foute pepernoten. Er moet hals-over-kop een nieuwe act voor de aankomst in Nederland komen. Maar die mislukken allemaal op mysterieuze wijze. Wat is de rol van de zang-Piet? En kan de ontvangst in Nederland nu wel doorgaan?

Illustraties

De illustraties in het boek zijn van Richard Feld. Richard is opgeleid aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Hij heeft ondertussen al 16 prentenboeken geïllustreerd. Zijn stijl kenmerkt zich door verrassend kleurgebruik en grappige details.