Nieuws

Muziekfeest de Podcast - #1 Jan Smit: "We hebben nu laten zien dat het Muziekfeest van het Jaar professioneel en goed is"

foto: Ben Houdijk // Sterren NLfoto: Ben Houdijk // Sterren NL
  1. Nieuwschevron right
  2. Muziekfeest de Podcast - #1 Jan Smit: "We hebben nu laten zien dat het Muziekfeest van het Jaar professioneel en goed is"

In Muziekfeest de Podcast praat Emilie Sleven met artiesten, vlak voordat ze het podium van de ZiggoDome betreden voor het Muziekfeest van het Jaar. Van 26 tot en met 31 december komt er elke dag een nieuwe aflevering online.

#1 - Jan Smit

In de eerste aflevering is Jan Smit te gast, ook wel Mister Muziekfeest genoemd. Jan presenteert al meer dan 15 jaar verschillende edities van het Muziekfeest en heeft deze geuzennaam opgestempeld gekregen. Hij heeft het Muziekfeest van het Jaar de afgelopen jaren zien groeien. Luister hier naar de eerste aflevering van Muziekfeest de Podcast.

Muziekfeest de Podcast #1 - Jan Smit - Muziekfeest de Podcast

Orkest

Het bijzondere aan het Muziekfeest van het Jaar is het groot symfonisch orkest. Op de vraag welk nummer het meest tot zijn recht komt onder begeleiding van het orkest, antwoordt Jan:

Quote

'Echte vrienden met strijkers en blazers, daar zit alles in.

Jan Smit

Duet

Afgelopen jaar bracht Jan zijn album Boven Jan uit, met hierop twee duetten: met Waylon en Jeroen van der Boom. Op de vraag of er nog meer duetten aankomen, zegt Jan: "Ik heb vorig jaar nog een duet van Donnie opgestuurd gekregen, maar ik zat al vol. Mijn album was al klaar, met twee duetten erop." Misschien dat Jan ooit nog wel eens een duet met Jeroen van der Boom wil opnemen.

foto: Sterren NL

Jan en Emilie in de catacombe van de ZiggoDome

Waar kun je de podcast luisteren?

Muziekfeest de Podcast is te beluisteren via: