Muzieklegendes

Gerard Joling: publiekslieveling en alleskunner

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Gerard Joling: publiekslieveling en alleskunner

Gerard Joling; ooit begonnen als zanger, maar inmiddels uitgegroeid tot een ware mediapersoonlijkheid. Met al de soaps en tv-shows zouden we bijna vergeten dat Joling zijn bekendheid vooral heeft te danken aan zijn vele hits en gouden platen.

In deze aflevering van Muzieklegendes blikken we terug op de imposante carrière van Gerard Joling.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In 1985 maakt Nederland kennis met Gerard Joling. De zanger doet mee aan de Soundmixshow van Henny Huisman en behaalt een derde plaats met het nummer Crying van Don McLean. Gerard maakt indruk met zijn hoge stemgeluid.

Songfestival

Drie jaar later mag Gerard Joling Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Dublin met het nummer Shangri-la. Gerard voelt zich tijdens de finale niet zo goed en besluit zijn laatste uithaal lager te zingen dan gepland. Hij eindigt op een negende plek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Maak me gek

In 2007 brengt Gerard Joling één van zijn grootste hits ooit uit: Maak me gek. De single bereikt al snel de nummer 1-positie in de Single Top 100. Gerard zingt het nummer meerdere keren tijdens de Sterren Muziekfeesten.

button arrow
button arrow
foto: AVROTROS/ Sterren NL
Door de jaren heen: Gerard Joling op het Muziekfeest

Het goede doel

Naast de vele singles en televisieoptredens zet de zanger zich ook in voor het goede doel. In 2013 krijgt hij voor deze inspanningen een lintje en wordt benoemd als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

foto: ANP

Gerard Joling koninklijk onderscheiden

Gerard Joling is met een track record van meer dan 35 jaar een echte ster in de showbizz. Joling is een alleskunner en entertainer pur sang. En vooral een muzieklegende die niet mag ontbreken in de Nederlandstalige muziekindustrie.