Het origineel van

Het origineel van 'Lekkerding' van John West en Lange Frans

  1. Nieuwschevron right
  2. Het origineel van 'Lekkerding' van John West en Lange Frans

Eén van de meest gedraaide liedjes in de horeca is Lekkerding van John West & Lange Frans. Het nummer werd in 2016 uitgebracht en zelfs bekroond met een gouden plaat. Ook werd het genomineerd voor een Buma Award voor Grootste Feesthit. Het nummer stond wekenlang hoog in de hitlijsten en is al bijna 7,5 miljoen keer bekeken op YouTube.

Lekkerding is niet alleen populair in de kroeg, maar ook in de kleedkamer van het vrouwelijke Nederlandse handbalteam. Het nummer was het lijflied van de dames tijdens het Wereldkampioenschap handbal vrouwen in 2019. John West & Lange Frans hebben een aantal keren voor het team mogen optreden.

Het verhaal gaat verder onder de foto.

Toppers in Concert

De Amsterdamse rapper Lange Frans en de Haagse volkszanger John West lijken een gouden combinatie te zijn. Ze ontmoetten elkaar tijdens de pauze in de kleedkamer van Toppers in Concert 2012, waar ze allebei mochten optreden. Het klikte gelijk en er werd veel gelachen. Na de eerste single Blijf bij mij die ze samen maakten, smaakte het naar meer. De samenwerking kenmerkt zich door vrolijke, opzwepende muziek. De tekst van Lekkerding sluit hier ook goed bij aan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

You Sexy Thing

Voor het originele nummer gaan we terug naar de discotijd in de jaren 70. Het nummer was in 1975 een grote hit van de Britse discogroep Hot Chocolate; You Sexy Thing. Net als in Lekkerding zingt de zanger over de vrouw van zijn dromen. In Amerika was het maandenlang een grote hit en in Engeland stond het nummer tweeëneenhalve maand op nummer twee onder Bohemian Rhapsody van Queen.

Video niet beschikbaar

Ruim veertig jaar later grijpen John West & Lange Frans de kans om het nummer in een modern jasje te steken. En dat is ze zeker gelukt!