Artiest

John West - Biografie

  1. Muziekchevron right
  2. Artiestenchevron right
  3. John West
John West is in een Nederlandstalige zanger uit Den Haag. Met zijn hits ‘Lekkerding’, ‘Jouw blik’ en ‘Blijf bij mij’ treedt hij op door het hele land. Hij heeft veel ervaring op kleine en grote podia en maakt er altijd een feest van.

Naam: John West
Geboortedatum: 23 juni 1988
Genre: Volks

Grootste hits: Lekkerding, Jouw blik & Blijf bij mij


Wie is John West?
John West is geboren op 23 juni 1988 in Den Haag. Hij woont samen met zijn vrouw en twee kinderen in zijn geboorteplaats.


De eerste stappen in zijn muzikale carrière
John is sinds jonge leeftijd al bezig met muziek. Zo begint hij op zijn 14e als DJ en gaat hij door het land om plaatjes te draaien op feesten en partijen. Na vier jaar als DJ door het land te zijn gegaan, pakt hij de microfoon op zijn 18e verjaardag (2006). Hij zingt samen met zijn goede vriend en collega Mike Peterson het nummer ‘I’ll go where the music takes me’. Vanaf dat moment volgt John het muzikale pad als zanger en zingt hij veel demo’s in. In 2007 brengt hij zijn eerste single ‘Weet wat je begint’ uit. Het jaar erop brengt hij zijn tweede nummer ‘Verliefdheid’ uit. John zijn eerste nummers doen het meteen goed bij het publiek.


Jouw Blik
John brengt in 2010 het nummer ‘Jouw blik’ uit. Hiermee scoort hij zijn eerste hit. Deze meezinger wordt nog vaak gedraaid en aangevraagd tijdens zijn optredens. In de ‘Nationale Top 250’ van 2021 staat ‘Jouw blik’ op de 21ste plaats.

Toppers in Concert
In 2012 zingt John in de halftime show tijdens de ‘Toppers in Concert’ concertreeks in de Amsterdam ArenA (Johan Cruijff ArenA). Samen met zijn collega’s Henk Dissel, Pascal Redeker, Edwin van der Toolen en Sasja Brouwers maken ze er één groot feest van.


Blijf bij mij
In samenwerking met rapper Lange Frans brengt John het nummer ‘Blijf bij mij’ uit in 2014. De samenwerking is een schot in de roos, want ze scoren hiermee een mooie hit.


Bloed, Zweet & Tranen

John doet in 2015 mee aan het SBS-programma ‘Bloed, Zweet & Tranen’. Hij zingt het nummer ‘Blijf bij mij’ tijdens zijn auditie en zorgt ervoor dat André Hazes en Lange Frans voor hem drukken. John wint het programma helaas niet.


Lekkerding

Nadat de eerste samenwerking met Lange Frans goed ontvangen wordt, duiken ze direct de studio in voor een nieuw nummer. In 2016 brengen ze het nummer ‘Lekkerding’ uit met een nog groter succes dan ‘Blijf bij mij’. De single is tot nu toe John zijn grootste hit.


Wat een hete zomer

Opnieuw brengt John een nummer uit met ‘Lange Frans’ genaamd ‘Wat een hete zomer’. Een heerlijk zomers nummer waar je niet op stil kan blijven staan.


Live Tour

In 2019 gaat John het land door met zijn Live Tour. Hij zingt eigen nummers, maar doet ook covers van onder andere André Hazes en Ruth Jacott. Het live concert is terug te luisteren via Spotify.


Je raakt me zo
John brengt in 2020 het zomerse nummer ‘Je raakt me zo’ uit. Een echt John West nummer, dansbaar een vrolijk.