Het origineel van

Het origineel van 'Niemand laat zijn eigen kind alleen'

  1. Nieuwschevron right
  2. Het origineel van 'Niemand laat zijn eigen kind alleen'

Het laatste (echte) duet van Willy Alberti met zijn dochter Willeke is niet weg te denken uit de Nederlandstalige muziekindustrie. 'Niemand laat zijn eigen kind alleen' werd in 1983 uitgebracht. het lied is inmiddels uitgegroeid tot één van de bekendste nummers van Willy Alberti.

In de jaren zestig begon Willy Alberti op te treden met zijn dochter Willeke. De zanger was op die manier de leermeester van Willeke. Samen traden ze veel op en scoorden ze meerdere hits. Vanaf 1965 presenteerden vader en dochter een maandelijks televisieprogramma bij de AVRO, dat enorm populair werd.

In de jaren zeventig nam de populariteit van Willy Alberti langzaam af, al scoorde hij nog enkele hits. Hij begon een platenzaak waar zijn zoon Tonny als inkoper werkte. In de jaren tachtig scoorde hij dus nog een laatste grote hit met zijn dochter Willeke: Niemand laat z'n eigen kind alleen, een bewerking van Save your love van Renée & Renato.


André Hazes

In 1984 werd er leverkanker bij Willy Alberti ontdekt. Datzelfde jaar was hij voor de laatste keer op televisie te zien in het programma van Mies Bouwman; In de hoofdrol. Op 18 februari 1985 overleed hij aan een hersenbloeding. Na het overlijden van haar vader heeft Willeke Alberti in 1998 samen met André Hazes het nummer nog een keer uitgebracht:

Renée & Renato

Het origineel van het nummer werd in 1982 uitgebracht door het Brits-Italiaanse duo Renée & Renato. Save your love was een nummer 1-hit in Groot-Brittannië én in Nederland. De hit werd geproduceerd door John Edwards, die het lied samen met zijn echtgenote schreef. De single ging maar liefst een half miljoen keer over de toonbank.


Italië ontmoet Groot-Brittannië

Renato was de artiestennaam van de Italiaan Renato Pagliari, geboren in Rome. Renato Pagliari zong als tenor in het cabaret. Hij verhuisde naar Groot-Brittannië om er in clubs te zingen. Hij ontmoette daar de zangeres Hilary Lester (Renée). Na hun enorme hit was Renato als lokale ster lange tijd te bewonderen in het restaurant van zijn broer met de toepasselijke naam: Renato's te Tamworth, Birmingham.

Renée (Hilary Lester) was werkzaam als zangeres in clubs voordat ze Renato ontmoette. Renée begon vrijwel direct na het opnemen van Save your love aan een solocarrière, nog voor het nummer in de hitparades kwam. Bij optredens werd zij daarom vervangen door Val Penny.