Artiest

Yves Berendse - Biografie

  1. Muziekchevron right
  2. Artiestenchevron right
  3. Yves Berendse
Yves Berendse is een Nederlandstalige zanger. Het grote publiek leert hem kennen aan de hand van zijn single ‘Zin in jou’. Yves zingt op kleine en grote podia en heeft inmiddels al een aantal eigen (uitverkochte) concerten achter de rug.

Naam: Yves Berendse
Geboortedatum: 29 oktober 1993
Genre: Volks 
Grootste hits: Zin in jou, Als ze danst, Lust & Ik wil alleen maar jou

Wie is Yves Berendse?

Yves Berendse wordt geboren op 29 oktober 1993 in Haarlem. Zijn zangcarrière begint op zijn 18e verjaardag waarbij hij de microfoon pakt op zijn eigen surpriseparty. Wat begint als een grap, eindigt in een passie!

Hij woont samen met zijn vriendin Sophie in Amsterdam met uitzicht op de Johan Cruijff ArenA.

De eerst stappen in zijn carrière
Nadat Yves zijn studie afrondt, repeteert hij vaak om zijn repertoire zo breed mogelijk te maken. Hij zingt van Gordon tot René Froger en van Guus Meeuwis tot Tom Jones.

Hij wordt gevraagd om iedere week het entertainment te verzorgen in zijn eigen stamcafé ‘De Klikspaan’. Elke laatste zondag van de maand nodigt Yves een collega zanger uit om samen de avond te vullen. Het concept is een groot succes en Yves doet hiermee veel ervaring op.

Yves neemt zanglessen en laat zijn eigen orkestbanden maken, zodat hij zich kan onderscheiden van zijn collega’s. Verder doet hij veel ervaring op tijdens verschillende talentenjachten door het hele land. Hij behaalt tijdens elke talentenjacht een plek in de top 3. Yves wordt steeds vaker geboekt en gaat het hele land door. Hij treedt zelfs op in Spanje,Curaçao en op Ibiza.

Zin in jou
In 2016 brengt Yves zijn derde eigen single ‘Zin in jou’ uit. Met dit nummer scoort hij zijn eerste hit en leert een groot deel van Nederland hem kennen. Als Yves het nummer zingt of het wordt gedraaid, zingt het publiek mee uit volle borst.

Sterren NL kerstspecial
Yves brengt eind 2016 zijn eerste kerstnummer ‘Onderweg naar kerstmis’ uit. Hij wordt gevraagd om het nummer te zingen tijdens de ‘Sterren NL kerstspecial’ die zij ieder jaar uitzenden. Het is in een gezellige sfeer met meerdere collega’s waaronder Danny Froger, Mike Peterson, Samantha Steenwijk, John West & Jeffrey Heesen.

Het einde van het begin | Tuschinski Amsterdam
In 2018 brengt Yves zijn eerste album ‘Het einde van het begin’ uit waarop nieuwe en oude nummers staan. Zo staan ‘Zin in jou’, ‘Als ze danst’, ‘Ik wil alleen maar jou’ en ‘Droomvrouw erop, maar ook nieuwe nummers zoals ‘Lust’, ‘Overdoen’ en ‘Vakantieliefde’ die enorm goed worden ontvangen bij het publiek.

Hij presenteert zijn album tijdens zijn concert in ‘Tuschinski’ te Amsterdam. Een uitverkochte zaal met familie, vrienden, collega’s en fans. Yves zingt zijn gehele album en krijgt hiervoor een warmhartig applaus.

Yves staat hier met zijn eigen band, waarmee hij in de loop der jaren zijn eigen ‘Yves Berendse Sound’ heeft gemaakt.

Live in Caprera
Na het succes van het album ‘Het einde van het begin’, zijn concert in ‘Tuschinski’ en zijn vele boekingen geeft Yves een live concert met zijn eigen band in het openluchttheater ‘Caprera’. Hij geeft een anderhalf uur durende show met zijn eigen nummers, maar ook met covers.

Yves’ Home Sessions
Yves brengt in 2019 en 2020 een aantal nieuwe nummers uit die het stuk voor stuk goed doen bij het publiek. In 2019 brengt hij ‘Dicht bij mij’ en ‘Wat een vriend’ uit. In 2020 komen de singles ‘Wil je niet blijven’, ‘Je geeft me’ en ‘Laat het los’ uit.

Na het succes van de uitgebrachte singles komt Yves met ‘Yves’ Home Sessions’. Door de pandemie kunnen er geen optredens plaatsvinden en probeert Yves via deze weg met zijn fans in contact te komen. Bij ieder nummer zit ook een videoclip in een sfeervolle setting. Hij zingt zijn eigen nummers, maar doet ook mooie covers.
In de maand december neemt hij vier toepasselijke nummers op tijdens de Home Sessions. Hij voegt ‘It’s beginning to look a lot like Christmas’, ‘Winter Wonderland’, ‘It’s gonna be a cold cold Christmas’ en ‘Happy New Year’ toe aan ‘Yves’ Home Sessions’ lijstje om zijn volgers de eenzame feestdagen door te helpen tijdens de pandemie.

Op Spotify staat een verzamelalbum met alle nummers die hij zingt tijdens ‘Yves’ Home Sessions’ zodat de liefhebbers er ieder moment van kunnen genieten.