Presentator

Henkjan Smits

  1. Presentatorenchevron right
  2. Henkjan Smits
Henkjan Smits was tot 2023 dagelijks tussen 18.00 tot 20.00 uur te horen op NPO Radio 5 als DJ van De MAX! en regelmatig te horen als invaller in programma's als BertOp5 en FM op 5.

Smits koos tijdens zijn geneeskundestudie om verder te gaan als muzikant. Als zanger-gitarist toerde hij met zijn band No Holding Back door heel Europa. In 1992 begon hij als plugger bij een platenmaatschappij. Daarna werd hij marketing manager en A&R-manager (talentscout). Hij contracteerde artiesten als Volumia!, Herman Brood en Kane. Vanaf 1999 werd Smits onafhankelijk platenproducer. Hij produceerde albums van onder andere André van Duin en Laura Fygi.

Henkjan verwierf in 2002 nationale bekendheid als juryvoorzitter van Idols. In de tien jaar die volgden zagen we hem als jurylid van diverse talentenjachten bij RTL4 en SBS6 en presenteerde hij programma’s voor SBS6. De stem van Henkjan is te horen in o.a. tekenfilms, speelfilms, commercials, bedrijfsfilms, hoorspelen en luisterboeken.

Henkjan’s radioloopbaan begon in 2005 samen met Rob Stenders op Yorin FM. In 2016 keerde hij terug als presentator van Tijd voor MAX Radio, opgevolgd door De MAX op NPO Radio 5.

Naast zijn radiowerk geeft Henkjan onder meer lezingen in het bedrijfsleven onder de noemer ‘Business X-Factor’.