Zestig

#7 - Wonen en financiën

  1. Podcastschevron right
  2. Zestigchevron right
  3. #7 - Wonen en financiën

di 29 november 2022

Heb je, als je zestig bent, voldoende pensioen opgebouwd om straks een prettige oude dag te hebben? Veel vrouwen, zeker als ze gescheiden zijn, komen in financiële problemen. Ook omdat ze na een scheiding soms niet het pensioen van hun man krijgen waar ze wel recht op hebben. Juist omdat in Nederland vrouwen veel part-time werken, hebben ze vaak te weinig pensioen opgebouwd.

Publicist en econoom Erica Verdegaal zegt in Zestig: “Vrouwen hebben meer dan mannen loon, pensioen en vermogenskloven. Dat komt door de boodschap die vrouwen meekrijgen in hun vroegste jeugd. Ze moeten hun dochters veel meer meegeven dat ze financieel onafhankelijk moeten worden. Vrouwen die in deeltijd werken krijgen deeltijd dochters, zo is het nu eenmaal”.

Verder wordt deze week in Zestig stilgestaan bij wonen op je oude dag. Wat doe je met je te grote huis, nu de kinderen uit huis zijn. Marjanne Mulder van Achmea zegt in Zestig dat de verzekeraar mensen eerder wil laten nadenken over wonen als je oud bent: “Uit onderzoek blijkt dat mensen pas gaan nadenken over waar ze gelukkig oud willen worden als hun zorgvraag verandert, maar dan ben je al gevallen in de badkamer. Je moet veel eerder over wonen op je oude dag gaan nadenken”.