Zestig

#5 - Carrière op je ouwe dag

  1. Podcastschevron right
  2. Zestigchevron right
  3. #5 - Carrière op je ouwe dag

di 15 november 2022

In deze aflevering van Zestig onderzoekt Elles de Bruin de mogelijkheden voor carrière op oudere leeftijd. Kun je als je bijna 60 bent nog een een switch maken? Of kun je tot het einde van je loopbaan nog hetzelfde werk blijven doen?

Zelf vraagt Elles zich af of ze nog wel op tv kan als ze straks 60 is. Ze vraagt het aan haar baas, Jan Slagter: “Natuurlijk kun je nog op tv, ik kijk helemaal niet naar leeftijd. Het gaat mij erom: Wat lever je, wat voor impact heb je op tv? Ik werk graag met oudere presentatoren die soms al een carrière achter zich hebben. Die hebben enorm veel kennis en kunde en dat kunnen we goed gebruiken bij MAX”.

Arbeidsmarkt-deskundige Marja Beumer zegt in Zestig dat er tot 2050 enorm veel banen zijn, ook door vergrijzing, maar dat dit niet wil zeggen dat oudere werknemers altijd makkelijk aan de slag komen omdat er nog een enorme leeftijdsdiscriminatie heerst op de arbeidsmarkt. “Er zijn nog steeds veel vooroordelen over de oudere werknemer. Ze zijn lui, niet flexibel, lastig, dat denkt men. Maar uit onderzoeken blijkt keer op keer dat dit niet zo is”.