Sporen Van... Sonneveld

#6 - Terug naar Het Dorp

  1. Podcastschevron right
  2. Sporen Van... S ...chevron right
  3. #6 - Terug naar Het Dorp

za 2 maart 2024

Sonneveld verklaarde de laatste jaren van zijn leven openlijk de liefde aan het mooie, lichte chanson. Het liefst zou hij alleen nog liedjes zingen. Waarom hij dat niet deed, horen we in deze aflevering. In deze ode aan de mooie liedjes die Sonneveld bracht, is er veel ruimte voor Karin Bloemen en het lied dat zij zo vaak coverde: Het Dorp. Dit lied verscheen oorspronkelijk in 1964 in de Franse versie van Jean Ferrat en werd door Sonneveld gezongen in de show met Ina van Faassen, voor het eerst in 1968. De partner van Sonneveld, Friso Wiegersma, schreef de tekst van het lied en baseerde die tekst op zijn eigen geboortedorp Deurne. In 1970 verscheen het voor het eerst op single.

Karin Bloemen bespreekt haar liefde voor het lied ín Deurne, waar ze samen met Jacques over het tuinpad van “mijn vader” wandelt. Karin voelt zich schatplichtig aan Sonneveld. Verder laten we ons in deze aflevering verrassen door een jonge acteur met Iraanse achtergrond, die uitlegt waarom hij groot bewonderaar is van Het Dorp en Wim Sonneveld.

Credits:

👉🏼 Evergreen Top 1000, 2023 – Credits: NPO Radio 5

Speciale dank aan VVV Deurne en stadsgids Frans.

🎵 Voor de volledige afspeellijst van de nummers uit deze serie, zie: https://open.spotify.com/playlist/5TneDTCxnktD8CZUJe0SHp

🙋Wil je iets vragen of opmerken over deze podcast, mail dan naar info@nextepisode.audio

Sporen Van… Sonneveld is een coproductie van AVROTROS en Next Episode voor NPO Luister.