Sporen Van... Sonneveld

#3 - Een haat-liefde verhouding met het publiek

  1. Podcastschevron right
  2. Sporen Van... S ...chevron right
  3. #3 - Een haat-liefde verhouding met het publiek

za 2 maart 2024

We leven al een poos in het ik-tijdperk, ook als het gaat om cabaret: het jezelf blootgeven is een voorwaarde welhaast, en geen keuze. Je moet als artiest beginnen met al je gebreken en kwetsbaarheden de zaal in slingeren. Cabaretier Kiki Schippers doet er vrolijk aan mee, maar zet er ook kanttekeningen bij. Kiki weet zich overigens behoorlijk geïnspireerd door Sonneveld. Hoe dat zo?

Jacques toeft naar Rotterdam om daar zanger en acteur Gerard Cox te spreken over Sonneveld. Cox heeft Sonneveld gekend en deelt mooie anekdotes. Ook weet hij te vertellen dat er bij Sonneveld altijd sprake was van een dubbele laag: “Hij stond de boel altijd een beetje te belazeren”. Gaandeweg komen we erachter dat Sonneveld niet persé de grootste liefhebber was van de menselijke soort. Anders gezegd: hij liet zich niet graag in met het publiek waar hij voor optrad en deelde weinig over zijn privéleven. Volgens cabaretier Ronald Snijders zal dat alles te maken hebben met het geheim dat hij had.

Aflevering 5 en 6 verschijnen op zaterdag 16 maart.

Credits:

👉🏼 Sonneveld over zijn privéleven - 9000X, 1971 – credits: KRO-NCRV

Dank aan restaurant d'Vijff Vlieghen.

🎵 Voor de volledige afspeellijst van de nummers uit deze serie, zie: https://open.spotify.com/playlist/5TneDTCxnktD8CZUJe0SHp

🙋 Wil je iets vragen of opmerken over deze podcast, mail dan naar info@nextepisode.audio

De serie in zijn geheel achter elkaar luisteren? Ga dan naar de app van NPO Luister!

Sporen Van… Sonneveld is een coproductie van AVROTROS en Next Episode voor NPO Luister.