Op je Gezondheid

#13 - Seks

  1. Podcastschevron right
  2. Op je Gezondheidchevron right
  3. #13 - Seks

ma 8 april 2024

Gezondheid en seks, dan denk je al snel aan SOA’s, erectieproblemen of pijn bij het vrijen. Maar hoe zit het met de positieve kant: heeft een fijn seksleven een positieve invloed op je gezondheid?

Wat zijn belangrijke voorwaarden om een plezierig seksleven te hebben? Hoe heb je weer fijne seks na een ziekte of ingrijpende operatie? En wat zijn de grootste fabels over libido, het orgasme en seks op latere leeftijd? Hierover praat Nadia met arts en seksuoloog Ylanga van der Geld. Zij studeerde geneeskunde in Groningen en specialiseerde zich in de radiotherapie, waarna ze in Nederland, maar ook Australië en Curaçao heeft gewerkt. Sinds een paar jaar werkt ze ook als seksuoloog en heeft ze haar eigen praktijk: Toolz to Touch. 

Elsie ontmoette Monique Bijkerk van stichting Snoezelzorg. Zij heeft seksverzorgers in dienst die ouderen of mensen met een beperking seksualiteit en intimiteit bieden. En cliënt Erik vertelt openhartig waarom de seksverzorgers van Snoezelzorg zo belangrijk voor hem zijn.