Moderne Profeten: Ware Woorden

#2 Václav Havel | In Waarheid Leven

  1. Podcastschevron right
  2. Moderne Profete ...chevron right
  3. #2 Václav Havel | In Waarheid Leven

ma 21 november 2022

Kunnen dingen veranderen? Kunnen diepe patronen van denken en voelen, in een samenleving, kunnen die veranderen en hoe? Kunnen veranderingen vreedzaam verlopen, of moet dat altijd met geschreeuw en geduw? Durf je een kritische waarheid over jezelf onder ogen te zien, en hoe moet iemand dat dan zeggen? Als je ziet dat ideologische systemen zo sterk zijn, en je denkt dat verzet geen zin heeft, hoe kun je dan toch iets doen? Kunnen dingen veranderen?

Deze Moderne Profeten - Ware Woorden gaat over Václav Havel: dichter, gevangene, president van TsjechoSlowakije. Hij hield zich een levenlang bezig met de macht van onmenselijke systemen. Hij zag dat wij mensen onze vrijheid en onze menselijkheid kunnen verliezen, vanbinnen dood kunnen gaan. Maar als je naar hem luistert krijg je ook moed, om waarheid en liefde te zoeken, en te geloven dat anderen dat ook willen.

Dit is een verhaal dat klinkt als een sprookje, maar het is levensecht. En hopelijk actueel. 

De quotes worden voorgelezen door Jan Sonneveld. Jan is speechschrijver van beroep. Hij wordt erg geinspireerd door de woorden en daden van Hável.