Heilige Huisjes

#36 - God op de yogamat (met Pauline Weseman, Laurien Blom, Coby Geertsma en Michael Verheijen) (S02)

  1. Podcastschevron right
  2. Heilige Huisjeschevron right
  3. #36 - God op de yogamat (met Pauline Weseman, Laurien Blom, Coby Geertsma en Michael Verheijen) (S02)

zo 20 november 2022

Deze aflevering in de serie ‘Van Heil tot Happinez’ gaat over geloven met je lichaam. In de protestantse traditie is geloven vaak een nogal woordelijke en verstandelijke aangelegenheid. Maar we zijn misschien onderweg toch vergeten dat we ook nog een lichaam hebben. En daarom gaat Elbert deze aflevering zijn geloof op een lijfelijke manier beleven. 

Elbert beland bij Laurien Blom op de yogamat. Ze is theoloog en antropoloog en richtte het platform Riverbloom op. Door middel van yoga, meditatie en lifestyle wil ze ontdekken hoe we kunnen leven in volheid met ‘onze Maker’.  

Ook gaat Elbert dansen bij Dansklooster. Zij organiseren onder andere retraites in kloosters en oude kerkjes waar een weekend lang gedanst wordt. Hun missie: ‘Geloof in beweging’. Drijvende krachten achter dit initiatief zijn Coby Geertsma en Michael Verheijen.  

Verder praat Elbert met journalist Pauline Weseman, zij bracht onlangs het boek ‘ziel zoekt zin’ uit waarin ze mensen portretteert die op een nieuwe manier vorm willen geven aan het christendom.