Heilige Huisjes

#7 - Wat heeft de kerk geleerd van corona? (S02)

  1. Podcastschevron right
  2. Heilige Huisjeschevron right
  3. #7 - Wat heeft de kerk geleerd van corona? (S02)

zo 27 maart 2022

Zonder regels en mondkapjes naar de kerk. Weer zingen zo hard als je kan. Lekker dicht op elkaar zitten. Het mag allemaal weer. Eindelijk zijn we in een Nederland zonder coronamaatregelen beland. Daarmee komt ook een eind aan deze serie over corona en de kerk. Elbert sluit af met een terugblik; heeft de kerk genoeg geleerd van deze crisis? Of gaan we met zn allen gewoon weer vrolijk verder bij waar we gebleven waren zonder oog te hebben voor het verdriet. De pijn. De zwakke plekken.  

Elbert maakt de balans op samen met Cors Visser, hij is Godsdienstsocioloog en directeur van Kerkpunt. Een organisatie die lokale kerken wil inspireren, ondersteunen en begeleiden. In dit gesprek, deelt hij drie belangrijke lessen die de kerk heeft geleerd van corona.   
 
Ook vroeg Elbert verschillende mensen een bericht in te spreken op het ‘Kerk en Ik' antwoordapparaat. Welke lessen denken zij dat er geleerd zijn? Er komen onder andere reacties van Catharinus van den Berg, pastor van het jongerenklooster, theoloog Alain Verheij en Elberts eigen broer Niek.