Het Ene Moment

#82 - Michell Requena, 'Koning van de jeugdzorg'

  1. Podcastschevron right
  2. Het Ene Momentchevron right
  3. #82 - Michell Requena, 'Koning van de jeugdzorg'

za 20 juli 2019

In Onderweg is Michell Requena een uur lang te gast bij Elsbeth Gruteke. Michel vangt met zijn vrouw 26 pleegkinderen op in de polder in Flevoland. Zijn verhaal valt op want er zijn inmiddels twee documentaires over hem gemaakt; ‘Koning van de Jeugdzorg’ en ‘Dit Is Je Laatste Kans’. Elsbeth maakt kennis met een stoere, gespierde man, die streng maar ook liefdevol met zijn pleegkinderen omgaat.

Michell wordt geboren op Curaçao. Na een aantal opleidingen en verschillende baantjes start hij zijn eigen klusbedrijf. ‘De ondernemer in mij stond al vroeg op’, vertelt hij aan Elsbeth. Uiteindelijk komt hij in de jeugdzorg terecht. Na een paar jaar in deze sector start hij zijn eigen bedrijf.

Het leven gaat voor Michell niet alleen over rozen. Als zijn relatie in een diep dal terecht komt ontdekt hij met de hulp van zijn tante het christelijk geloof. Daarna ziet zijn leven er helemaal anders uit. ‘Mijn hart werd gebroken en moest weer helemaal opnieuw opgebouwd worden.’

Ook geeft zijn bekering een nieuwe impuls aan zijn werk in de jeugdzorg. Een documentaire over ‘Mama Heidi’ die in Mozambique kinderen zonder ouders opvangt inspireert hem om zelf pleegkinderen in huis te nemen.