Dit Is Mijn Lied

#3 - Houd vol

  1. Podcastschevron right
  2. Dit Is Mijn Liedchevron right
  3. #3 - Houd vol

wo 1 november 2023

Hoe actueel kan een lied zijn? De derde aflevering van de EO-podcast Dit Is Mijn Lied gaat over het nummer 'Houd vol'. Een inmiddels bekend Opwekkingslied waar veel mensen kracht uit putten. Als je te maken hebt met persoonlijk lijden, maar ook als je de wereld ziet zuchten. Dan is daar de oproep: Houd vol, Hij laat niet los!

Het is eigelijk niet begonnen als 'Houd vol', maar als 'Hold on', vertelt zanger Kees Kraayenoord, die het lied samen met de Britse artiest Tim Hughes en de Nederlandse singer-songwriter Matthijn Buwalda schreef. Hij vertelt over het ontstaan van het lied. 

Naast Kees, komen ook Robert van Twillert en Tracy van der Ploeg aan het woord. Zij delen hun persoonlijke verhalen van ziekte en hoop in de podcastaflevering. 'Ik was volledig verlamd en ik kon niets meer. En de woorden 'Laat maar komen wat hierna komt want Hij laat ons nooit alleen' gaven mij op een gekke manier rust', vertelt Robert van Twillert. 'Ik kon niets anders dan mijn leven in Zijn handen leggen.' 'Toen ik op Tweede Kerstdag te horen kreeg dat ik ziek was, greep dit lied me zo aan', vertelt Tracy, die inmiddels weet dat ze niet meer beter zal worden.

Het lied is geïnspireerd op het Bijbelboek Hebreeën 11 met een hele waslijst aan geloofshelden uit de Bijbel die het niet zagen, maar toch volhielden en geloofden!