Dit Dus

#9 - Rijkdom | Met Sander Schimmelpenninck (S02)

  1. Podcastschevron right
  2. Dit Duschevron right
  3. #9 - Rijkdom | Met Sander Schimmelpenninck (S02)

ma 2 mei 2022

Is rijkdom een middel om echt hele goede dingen te kunnen doen? Om bijvoorbeeld je in te zetten tegen kansenongelijkheid? Zijn rijke mensen bevoorrecht, en hebben ze grote verantwoordelijkheden? Mogen we wat van hen verwachten? Of is rijkdom juist het probleem? Dat het je leven niet mooier maakt, maar moeilijker? Dat het streven naar rijkdom juist ongelijk creeert? Hoe zit dat nou met geld? Is het magisch, is het neutraal, moet je ervoor uitkijken?

Sander Schimmelpenninck heeft iets met rijkdom. Hij schaamt zich er niet voor. Hij is getalenteerd, succesvol, bevoorrecht en rijk. En tegelijkertijd maakt hij programma’s die ergens ook de armoede van rijkdom laten zien? Kees en Rosa met hem door over geld en het goede leven, over morele dilemma’s en over morele twijfel. Heeft hij die? Wie zit er achter deze schijnbaar geslaagde man?

Het gesprek gaat over geld en rijkdom. En over God. Volgens Sander is de Bijbel een boek met mooie verhalen, maar met amper richtlijnen voor het leven van vandaag? Kunnen we het ook over geld en God hebben, of geld als God?