Dit Dus

#5 Recht en onrecht | Met Talitha Muusse

  1. Podcastschevron right
  2. Dit Duschevron right
  3. #5 Recht en onrecht | Met Talitha Muusse

ma 25 januari 2021

Wat hebben God, recht en onrecht met elkaar te maken? In de vijfde aflevering van Dit Dus! gaan Kees en Rosa in gesprek met generatie-expert, spreker en influencer Talitha Muusse.

Talitha gelooft in God. Maar wat we als mensen van God te weten kunnen komen is voor haar de vraag. “Wij weten niet wat god is, dat vullen we in voor god”. Ze gelooft dat we veel op eigen kracht doen en dat we naar een duurzame wereld toewerken. Daar haalt ze haar motivatie vandaan.

Is het reëel om die hoop te hebben vragen Kees en Rosa zich af? En wat kan Talitha met een God die zich openbaart in zijn Wet en in mensenlevens?

In de 12-delige podcast Dit dus gaan theoloog Kees van Ekris en geloofsgenoot en host Rosa Douma in gesprek met niet (meer) gelovige gasten over hun levensvragen. Samen zoeken ze naar de betekenis van christelijke thema's, en door het bevragen van elkaar ontstaan er nieuwe inzichten over bijvoorbeeld vergeving, genade, recht en onrecht. Open, eerlijke en kwetsbare gesprekken die raken aan de kern van ons bestaan.