Dit Dus

#3 Waar je vandaan komt | Met Verona van de Leur

  1. Podcastschevron right
  2. Dit Duschevron right
  3. #3 Waar je vandaan komt | Met Verona van de Leur

ma 11 januari 2021

“Ze zagen mij als product, niet meer als Verona”.

Dat is de harde conclusie die voormalig turnster Verona van de Leur trekt als ze terugkijkt op haar jeugd. Ze werd vier keer Nederlands kampioen, won talloze medailles op EK’s en WK’s en werd in 2002 sportvrouw van het jaar. Ze brak radicaal met de turnwereld. Daarmee ook met haar ouders met wie ze vervolgens jarenlang juridisch procedeerde. Ze leefde op straat in haar auto en ging werken in de erotische industrie. Ze beschreef het allemaal in haar boek: ‘Simply Verona – Breaking all the Rules’ dat in maart 2020 uitkwam.

Kun je loskomen van je verleden? Wat kun je met een God als je alleen op je eigen kracht hebt kunnen vertrouwen? Maar ook: moest mijn leven zo lopen, als er een God bestaat? Over deze vragen gaat ze in gesprek met Kees en Rosa.

In de 12-delige podcast Dit dus gaan theoloog Kees van Ekris en geloofsgenoot en host Rosa Douma in gesprek met niet (meer) gelovige gasten over hun levensvragen. Samen zoeken ze naar de betekenis van christelijke thema's, en door het bevragen van elkaar ontstaan er nieuwe inzichten over bijvoorbeeld vergeving, genade, recht en onrecht. Open, eerlijke en kwetsbare gesprekken die raken aan de kern van ons bestaan.