Dit Dus

#1 - #1. Het Mooie Verkloten | Met Casper Sikkema

  1. Podcastschevron right
  2. Dit Duschevron right
  3. #1 - #1. Het Mooie Verkloten | Met Casper Sikkema

ma 21 december 2020

Soms kunnen we dingen goed verkloten ten aanzien van onszelf en mensen om ons heen. Het dringt vaak pas door als je tussen de scherven zit. Hoe daarmee om te gaan?

Casper Sikkema hád zo’n realisatie. In november 2017 schoof hij aan bij DWDD, waar hij zijn mening gaf over een aantal #metoo incidenten. Naar aanleiding van die uitzending neemt een vrouw contact met hem op, om aan te geven dat zij seksueel grensoverschrijdend gedrag van zíjn kant heeft ervaren. Dit bericht komt bij VICE - waar hij hoofdredacteur is - terecht en hij wordt ontslagen. Casper: ‘Tot die tijd was ik geneigd om een narratief aan mezelf te geven. Je bedenkt een verhaaltje dat aangenaam voelt. Maar op de voorpagina van de krant stond een ander verhaal. En op het moment dat je dat niet meer kunt verbloemen, moet je niet naar het verhaal kijken, maar naar jezelf. (…) In de mislukking, daar wordt het pas interessant.’

In deze aflevering van Dit dus praten theoloog Kees van Ekris en host Rosa Douma met Casper over dit thema. Hoe kan het christelijk geloof helpen om te gaan met falen en jezelf hard tegenkomen? Waar wordt het christelijk geloof relevant in Caspers levenservaringen? Waar zeggen ze: ja, dít dus! Nu snap ik iets meer van dit geloof.