Deze Week

#37 - ‘InSalvation moet reageren!’ (S02)

  1. Podcastschevron right
  2. Deze Weekchevron right
  3. #37 - ‘InSalvation moet reageren!’ (S02)

vr 7 oktober 2022

‘Blijkbaar kan je in acht weken door je gezonde verstand te gebruiken een nieuw beleid uitkauwen. Dat is gênant voor onze ministers’, vindt Talitha naar aanleiding van het stikstofadvies van Johan Remkes. 
‘Missen we in Den Haag bekwame mensen? En moeten we vaker extern onafhankelijke mensen invliegen?’, vraagt ze zich af. 

Deze week maakte het NRC artikel over het vermeende grensoverschrijdende gedrag door Khadija Arib veel los. Voor de een zijn de verhalen choquerend en voor een ander zijn deze geluiden niets nieuws; zo ook in de studio. 
Volgens Talitha valt er een kanttekening te plaatsen bij de anonieme klachten. ‘Zolang je de feiten nog niet weet, wordt er al van alles geprojecteerd. Alles is nog perceptie’. ‘Dat anonieme is toch die angstcultuur die eromheen hangt?’, vraagt Joram zich af.
Cocky weet duiding te geven aan deze angstcultuur en de redenen waardoor de beschuldigingen zo’n 20 jaar onder de pet zijn gehouden. 

‘Vul dit huis met uw glorie’, ze vulden het huis met helemaal niks!’ Joram doelt op de keuze van de christelijke band InSalvation om niet op te treden in een Monnickendamse kerk vanwege een principieel meningsverschil op het gebied van homoseksualiteit. ‘Zijn we niet voorbij dit punt met zijn allen?’, vraagt hij zich af. Volgens Cocky is er een bepaalde hoek juist blij met dit statement. 
‘Andere meningen hierover kan ik begrijpen’, reageert Joram, ‘maar het podium niet willen delen met een ander mens, gaat dat niet heel ver?’