Deze Week

#3 - Week 4: De oprechte emoties van Geert Wilders (S02)

  1. Podcastschevron right
  2. Deze Weekchevron right
  3. #3 - Week 4: De oprechte emoties van Geert Wilders (S02)

vr 28 januari 2022

De in opspraak geraakte Soumaya Sahla stopt als tafelvoorzitter terrorisme en radicalisering bij de VVD. Sahla is voormalig lid van de Hofstadgroep en werd om die reden het middelpunt van een Kamerrel toen PVV-leider Geert Wilders daar schande van sprak tijdens het debat over de regeringsverklaring. 

Sjirk: "het was de eerste keer dat ik geloofde in de oprechte emotie van Wilders." Volgens Cocky verdient iedereen een tweede kans, maar heb je rekening te houden met de mensen die er pijn en verdriet van hebben. "Wilders was bang dat hij vermoord zou worden door Soumaya Sahla, de man is getraumatiseerd. Je kan het Wilders als VVD niet aandoen deze vrouw aan te nemen. Houd rekening met de slachtoffers."

Coronapas
Het kabinet meldde dinsdag in de persconferentie dat het door blijft gaan met de coronapas. Tussen neus en lippen door noemde minister Kuipers een onderzoek van de TU Delft waaruit zou blijken dat het echt effect kán hebben. Met de nadruk op kan. Het lijkt er volgens Cocky, Sjirk en Joram op alsof Kuipers de coronapas wilde behouden, zodat in tijden van hoge besmettingscijfers het middel ingezet kan worden.

Volgens Sjirk is dit een enorme flater van de kersverse minister. "Heel veel mensen hebben een enorme argwaan tegen de overheid gekregen vanwege de grondrechten die nu al twee jaar met voeten worden getreden." Volgens de voormalige hoofdredacteur van het ND moet je dan niet met drogredenen aan komen.  

Het drietal bespreekt tot slot de waarschijnlijke afschaffing van de vijf dagen bedenktijd voor een abortus. Dat is niet in het regeerakkoord opgenomen, waardoor de coalitiepartijen zelf kunnen beslissen.