Deze Week

#37 - Week 42: De week van 1115 toeslagmoeders, een openhartige Sjirk en een terugblik op dominee Visser

  1. Podcastschevron right
  2. Deze Weekchevron right
  3. #37 - Week 42: De week van 1115 toeslagmoeders, een openhartige Sjirk en een terugblik op dominee Visser

vr 22 oktober 2021

Wie staat er in de laatste fase van je leven naast je bed? Sjirk deelt een emotioneel relaas over de zeer wisselende ouderenzorg die zijn ouders en schoonouders hebben gekregen. Zijn schoonvader heeft al dertig jaar Parkinson en wordt geweldig verzorgd.

Maar zijn moeder - die reeds overleden is - werd 24 uur voor haar dood op een schandalige manier behandeld. "Ik ben daar heel lang woedend om geweest. Het heeft me jaren achtervolgd dat mijn moeder kermend op de passagiersstoel naast me zat, omdat de verpleging geen ambulance wilde organiseren. Ik kon niet voor of achteruit...ze is vervolgens binnen 24 uur overleden." 

1115
Dinsdag werd duidelijk dat het duizelingwekkende getal van 1115 kinderen van toeslagouders uit huis zijn geplaatst. Cocky was er afgelopen week ondersteboven van, ja verlamd zelfs. Vooral het onrecht dat deze kinderen meemaken vindt ze vreselijk. Joram vertelt dat hij zelf zonder een vader is opgegroeid en dat dit een behoorlijke impact op kinderen kan hebben.

Dominee Paul Visser
Het panel van Deze week gaat in op de nasleep van de preek van dominee Paul Visser. Die bracht vorige week een aantal zeer suggestieve ideeën over de Great Reset de wereld in waar christelijk Nederland behoorlijk over viel. Of het ermee eens is. Cocky is geschrokken van alle reacties op Twitter.

Joram vertelt dat hij door een vrij intimiderende man is opgebeld na zijn commentaar op dominee Paul Visser. De EO-presentator zou met zijn uitspraken in dienst staan van de Great Reset en Mark Rutte werken. Het was me het weekje weer.