Deze Week

#27 - Week 32: Moedeloos van het onheilspellende klimaatrapport

  1. Podcastschevron right
  2. Deze Weekchevron right
  3. #27 - Week 32: Moedeloos van het onheilspellende klimaatrapport

vr 13 augustus 2021

Deze week bracht het internationale klimaatpanel van de Verenigde Naties onheilspannend nieuws. Het is nog erger dan we dachten. In het allerdonkerste scenario verdwijnt de Amazone en stijgt de zeespiegel tientallen meters. Joram wordt er moedeloos van. Is ons klimaatbewuste gedrag niet een druppel op een gloeiende plaat als we fossiele brandstoffen blijven uitstoten? 

Cocky is juist blij met de zogenaamde klimaatdrammers. Ze hebben haar geholpen om bewuster te worden. "Ik dacht eerder altijd dat andere mensen het wel zouden oplossen. Maar ik heb een persoonlijke verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld ten aanzien van mijn kinderen. Er is nog hoop."

Nu er eindelijk een zomerse periode aanbreekt, gaat Joram los over zijn kampeerervaringen op christelijke campings. Opstaan met gebed, jongens- en meisjesvelden en iets met een aspirine. En je hoort hoe de puber Cocky op een niet zo christelijke wijze in een campingfolder verscheen. Sjirk zie je niet in een tentje, maar laat zich juist tijdens vakanties door andere christelijke tradities inspireren.

Verder in deze podcast: Sjirk vindt het grote onzin dat de Formule 1-race in Zandvoort onder het mom van een 'sportief evenement' doorgaat. Maar liefst 100.000 bezoekers per dag worden er in de eerste helft van september verwacht. En dat in tijden waarin evenementen massaal worden afgelast.