Slagter en Dresselhuys werken door!

Koningsdagspecial met Josine Droogendijk

  1. Podcastschevron right
  2. Slagter en Dres ...chevron right
  3. Koningsdagspecial met Josine Droogendijk

wo 26 april 2023

Het nieuwe seizoen wordt op Koningsdag afgetrapt met Josine Droogendijk. Jan en Cisca spreken met haar over de speciale band tussen het koningshuis en het reformatorische geloof. Hoe zit dat precies? Josine Droogendijk: “Het eren van ‘gewone’ mensen, zoals popsterren of sporters, is in de reformatorische omgeving echt uit den boze. Maar voor het koningshuis werd een uitzondering gemaakt, dat was goedgekeurde verering. Dat heeft ermee te maken dat het koningshuis door gereformeerden wordt gezien als een instituut dat door God is ingesteld. Daarnaast is het heel menselijk om op zoek te gaan naar menselijke voorbeelden en het koningshuis kon daar in de gereformeerde kringen in voorzien.”

Wekelijks ontvangen Jan Slagter en Cisca Dresselhuys bekende ex-gereformeerden om met hen te spreken over hun gelovige opvoeding. De eerste gasten voor het nieuwe seizoen zijn inmiddels bekend; Renze Klamer, Rick Paul van Mulligen en Martijn Koning. En voor het eerst schuift er ook een katholieke gast aan. 

Start de podcast!

⭐⭐⭐⭐⭐

🎧      Actuele podcasts van MAX

ℹ️          Meer info over podcasts

🔗      MAXVANDAAG | NPO RADIO 5

📧      Reageren? Mail naar podcast@omroepmax.nl

📷      Volg Omroep MAX op Instagram

De Geboden van Slagter en Dresselhuys is een productie van Omroep MAX en NPO Radio 5. Redactie door Jeroen Bos, Nick Preusterink en Bram van Kolfschooten. Eindmontage Jon Hille, tegelontwerp Imke Borgers.