Zin in Weekend!
KRO-NCRV

Four Freedoms Award voor Sander de Kramer

foto: KRO-NCRV
  1. Nieuwschevron right
  2. Four Freedoms Award voor Sander de Kramer

KRO-NCRV-presentator Sander de Kramer krijgt op 31 maart een van de vier Four Freedoms Awards 2020 uitgereikt.

Hij ontvangt de award voor de Vrijwaring van Gebrek als blijk van waardering voor zijn innovatieve manier van hulpverlening en toegewijde inzet voor minderbedeelden in binnen- en buitenland. De Kramer krijgt de onderscheiding tijdens een online bijeenkomst uitgereikt, waarin hij toegesproken wordt door voetbaltrainer Guus Hiddink. Deze uitreiking was uitgesteld in verband met het coronavirus.

Four Freedoms Awards

De Roosevelt Four Freedoms Awards worden iedere twee jaar uitgereikt aan vrouwen, mannen en organisaties, die op inspirerende wijze invulling geven aan de Vier Vrijheden van Franklin D. Roosevelt: Vrijheid van meningsuiting, Vrijheid van godsdienst, Vrijwaring van gebrek en Vrijwaring van vrees.

Sunday Foundation

Sander de Kramer reisde in 2007 naar Sierra Leone, dat door de Verenigde Naties was uitgeroepen tot ‘de ellendigste plek op aarde’. Diep geraakt door het leed richtte hij met Hugo Borst de Sunday Foundation op. Deze stichting biedt hulp op ‘vergeten plekken’ en zet projecten op om de ergste nood te lenigen: projecten van hoop. Zo haalde Sander in Sierra Leone kindslaven uit de diamantmijnen, nu gaan ze naar school. Volgens de jury zijn Sanders positieve instelling en medemenselijkheid een voorbeeld voor velen in een wereld waarin het individualisme lijkt te floreren.

foto: www.sundayfoundation.nl


Zin in Weekend

Sander de Kramer is presentator van KRO-NCRV Zin in Weekend, iedere zaterdag van 18.00 tot 20.00 uur op NPO Radio 5.

De uitzending van zaterdag 27 maart stond deels in het teken van de Four Freedoms Awards. Collega-presentator Tom Dirks zette Sander de Kramer in het zonnetje en sprak verder o.a. Barbara Oomen (hoogleraar University College Roosevelt in Middelburg) , en Han Polman (voorzitter van de Roosevelt Foundation):

Sander ontvangt 31 maart de Four Freedoms Award

Sander is van jongs af aan bewust van onrecht in de wereld

Zo zal de Four Freedoms Award uitreiking er op 31 maart uit zien

Sander ontvangt een bijzonder kado van de KRO-NCRV