Wijzer
KRO-NCRV

Podcast-tip: Paus Franciscus uitgelegd

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast-tip: Paus Franciscus uitgelegd

In juli 2022 is de leider van de katholieke kerk naar Canada afgereisd voor een 'pelgrimstocht': Tijdens deze reis doet hij boete en maakt hij excuses namens zijn instituut voor meerdere misstanden. Wat zit hier achter?

Omgaan met andere culturen en geloven

Een van de schrijnende aspecten van de katholieke kerk ligt in haar verleden: Eeuwenlang claimde de Kerk de absolute waarheid. Dat leidde tot kruistochten, brandstapels en pogroms. Zo werden inheemse Canadese kinderen op kostscholen verboden hun afkomst te erkennen of zelfs uit te spreken.

Lees meer over dit verhaal op NOS.nl

Hoe nu verder? Andrea en Wilfred nemen in deze aflevering uit januari 2022 nieuws door over de paus op bezoek bij andere religieuze leiders, maar duiken ook de geschiedenis in:

#5 - De paus en andere godsdiensten (S02) - Pauscast

Leer meer over Franciscus

Onder de mijter vind je altijd een mens van vlees en bloed. Wist je dat de huidige paus eerder bekend stond als Jorge Mario Bergoglio en werkte als uitsmijter in Argentinië?

#3 - De Paus voordat hij Paus werd - Pauscast

Wat is een podcast?

Een podcast kan van alles zijn: Een interview met een bekende Nederlander, een spannend hoorspel, een documentaire over een artiest of een achtergrondreportage. Sommige podcasts zijn series met een begin en einde, anderen staan op zichzelf. Ook verschillen podcasts in lengte, van 10 minuten tot langer dan een uur!

Wanneer je je in een app abonneert op een podcast krijg je bij nieuwe afleveringen een handige melding dat er een nieuwe aflevering voor je klaar staat. Deze kan je dan downloaden en beluisteren wanneer je wilt.

Je vindt podcasts op verschillende sites, platforms en apps zoals op deze site, de NPO Radio 5 app of NPO Luister.