Vroeg op 5
EO

3 november 2019

  1. Nieuwschevron right
  2. 3 november 2019

Een programma met gospel-praise- en worshipmuziek en een overdenking van Jurjen ten Brinke, voorganger van de multiculturele kerk Hoop voor Noord in Amsterdam.

Vroeg Op 5

Overdenking

Afgelopen zondag was het zover. Mijn derde dochter, Anne-Ruth, deed in het openbaar belijdenis van haar geloof, in de kerk. Wat een feest. En wat maakte het mijn vrouw en mij dankbaar en ook ootmoedig, om maar eens een oud woord te gebruiken. Dat je verwonderd bent en je afvraagt waar je dit aan verdiend hebt. Niet dus. Het is echt een zegen en het is vooral bijzonder als ik terugdenk aan 14 jaar geleden, toen we benoemd werden om kerkplanters in Amsterdam-Noord te worden en wij drie kleine meisjes van 4,2,1 jaar hadden. Een verhuizing van Kampen naar Amsterdam volgde. En wat hebben we vaak gebeden voor onze kleine meiden. Of God ze vast zou houden, of Hij ze zou beschermen, of zij een keus voor God zouden maken. Ik vind het bijzonder om te zien dat juist op het punt van onze zorg God zoveel gegeven heeft. En dat onze meiden zo jong mochten kiezen om Jezus te volgen, hoewel ze nooit op specifiek christelijke scholen zaten en ze meestal de enige christen in de klas waren.
Voor de uitzending van NL Zingt Dichtbij sprak ik met een bakker, die God echt is aangeraakt. Hij heeft ervaren hoe God ingreep in zijn leven. Vandaag is op NPO2 zijn verhaal te zien, om 11.00 uur. Waarom ik het noem is dat bakker Eric van Otten bijzondere Godservaringen heeft gehad, waardoor hij nadrukkelijk tot geloof kwam. Niet meer onder God uit kon.
Terwijl dochter Anne-Ruth in haar getuigenis vertelde dat de stap voor haar redelijk logisch is… omdat ze altijd al wist dat God haar Vader is. Toch speelde ook bij haar de Bijbel een grote rol: Psalm 91 ging leven voor haar. En dat is de gemene deler: het Woord van God komt tot leven. Dat is precies wat er gebeurt op het moment dat de Heilige Geest aan het werk gaat. En dat is fantastisch. Dan gaat de wereld er anders uit zien. En dan wordt de bril waardoor je naar je leven kijkt een andere bril: die van God Zelf. Die van de Geest. Die van nieuw leven.
Ik wens je een mooie zondag toe!

Playlist

6.00 - 07.00 uur

There you are The Katinka’s

New again Brad Paisley & Sara Evans

When all is said and done Geoff Moore & The Distance

Adore Jaci Velasquez

Let me be Caedmon’s Call

Dicht bij U Irma Dee & Reyer

You’ll get through this Greg Long

Outrageous grace Michelle Tumes

Give away John Elefante

You are Holy Nichole Nordeman

Sterk ons hart Gerald Troost

God is in the roses Rosanne Cash

Shema (Hear o Israel) David Fitzgerald

07.00 – 08.00 uur

Loive out loud Steven Curtis Chapman

All I ever wanted Margaret Becker

Water and dust Cory Asbury

Wacht op de Heer (Ps27) The Psalm Project

Thats’ the way it goes Randy Stonehill & Phil Keaggy

Love has a name Kathy Troccoli

Blue skies Bryan Duncan

Send out a prayer Anointed

You alone Kim Hill

Let the blood speak for me Phillips, Craig & Dean

Blessed Rachael Lampa

Psalm 1 Sons of Korah

Ik heb U lief Opwekking

Heer ik kom tot U Opwekking Instrumentaal