Vroeg op 5
EO

Uitzending 3 maart

  1. Nieuwschevron right
  2. Uitzending 3 maart

Muziek en een overdenking van Jurjen ten Brinke, voorganger van de multiculturele kerk Hoop voor Noord in Amsterdam.

Vroeg Op 5

OVERDENKING

Never a dull moment, nooit een saai moment, zeg maar… Dat zegt mijn collega voorganger in de gemeente die ik mag dienen en het is ook echt zo.
De afgelopen week was ik druk met een situatie in een gezin met veel problemen; zoonlief van acht had een matras in brand gestoken. Moeder en vriend belandden in het ziekenhuis en kinderen die op speciaal onderwijs zitten moesten opgevangen worden. Ik zie op zo’n moment echt de kracht van de plaatselijke kerk. In de avonden en in de nachten, als de professionele hulpverleners er niet zijn (en laat me duidelijk zijn: niets ten nadele van hen!) dan is de kerk er met haar vrijwilligers en vangen wij de mensen en hun kinderen op en ben ik weer een uur aan het bellen en regelen, terwijl ik net op mijn vrije avond thuiskom van een avondje uit met de kinderen.
Niet erg, ik doe het van harte. Maar soms overvalt het je even.
Ik houd me vast aan wat Paulus zegt in 1 Korinthe 15:58, waar ik hier al eerder eens iets over ziei. Paulus zegt: wees standvastig en onwankelbaar en zet u altijd volledig in voor het werk van de Heer, in het besef dat door de Heer uw inspanningen nooit tevergeefs zijn. Zo vaak denk ik aan het beeld van een schakelketting. Wij zijn vaak een schakeltje, en niet meer dan dat. God staat er gelukkig boven en ziet wel het begin en het eind en weet wat Hij doet. Ik ben maar een mens met beperkingen, die doet wat hij kan.
Vandaag denk ik extra aan die vrijwilligers die zo veel doen in de kerk en zichzelf belangeloos inzetten. Wat een zegen! Want eerlijk is eerlijk, ik heb een betaalde baan in de kerk. Natuurlijk werk ik altijd meer dan waar ik voor betaald word, maar toch. De belofte is dat het werk niet tevergeefs is. Daar mogen we ons aan vasthouden. En het gaat nog verder, diezelfde Bijbel zegt ook dat wat we in het verborgene allemaal deden ooit in het openbaar vergeldt zal worden, ook het positieve! Dat is mooi. Zoveel werk dat niemand ziet, dat ziet God wel. Hij houdt je vast en je mag je daarop richten. Ook vandaag. Wat ga je doen? Bidden voor iemand? Iets geven? Een kop koffie aan iemand in de kerk geven of hem of haar uitnodigen? Iets kleins, wat zó bepalend kan zijn voor een ander.


PLATENLIJST

06.00-07.00 uur

Favorite Song Of All, Philips, Craig & Dean
I’m in love with you, Joy Williams
Teach me to love, Steve Green & Lamelle Harris
Any Road, Any Coast, Point Of Grace
No You-no me, Celli Rain
My father’s heart, Rachael Lampa
Geheim, Lucas Kramer
Higher Than My Ways, The Martins
Be Thou Near To Me, Selah & Amy Perry
Faith my eyes, Caedmon’s Call
Wees Niet, TimZingt
Marvelous Light, Dan Haseltine & Ginny Owens
Purified, Michael W. Smith
Come By Here, Frederick Vaughn & Derrick Jackson

07.00-08.00 uur

Safe Haven, Hillary Scott & The Scott Family
Follow Live, FFH
Answer To My Prayer, Anointed
In De Stilte, Remco Hakkert
Broken Wings, Eastville
Don’t It Make You Want To Go Home, NewSong
Lift It Up, Sierra
I Give My Heart To What I Treasure (Treasure), The Hudson Taylors
Altijd Welkom, Kinga Ban
More Than I, Commissioned
The sound of you and I, Seabird
Zoals Een Hinde, Opwekking
How Deep The Father’s Love For Us, Troy Donockley