Vroeg op 5
EO

Uitzending 14 juli

  1. Nieuwschevron right
  2. Uitzending 14 juli

Muziek en een overdenking van Jurjen ten Brinke, voorganger van de multiculturele kerk Hoop voor Noord in Amsterdam.

OVERDENKING

Afgelopen week was ik met mijn vrouw en oudste dochter een paar dagen in Engeland om te vieren dat zij geslaagd is. Het is een traditie die ik van mijn ouders geleerd heb om te investeren in je kinderen en zeker nu onze dochter een periode van hard werken achter de rug heeft. Dus ons cadeau voor haar middelbare-school-diploma was een reisje naar Engeland. Woensdagochtend vroeg via Calais met de boot naar Dover en dan in de middag aankomen bij Rochester, een leuk dorp ten zuidoosten van Londen. De volgende dag met het openbaar vervoer naar Londen en op vrijdag via Canterbury weer terug naar huis. Heerlijk! Nu blijft onze dochter thuis wonen, omdat ze Verloskunde in Amsterdam gaat studeren. Ze wordt wel lid van een studentenvereniging; daar heb ik zelf goede herinneringen aan en ik ben blij dat ze dat doet! Daar leer je veel van.
We hebben deze drie dagen en alle tijd die we samen hadden natuurlijk ook gebruikt om verder te kijken. Hoe ga je je studerende dochter loslaten en wat betekent het voor je plek in huis? Hoe voorkom je dat huize Ten Brinke een hotel wordt en wie gaat de studie betalen en straks voor de andere kinderen? Veel mensen weten inmiddels hoe dit werkt want die zijn verder dan wij. Het waren mooie dagen met een lach en een traan en we hebben veel gedeeld en naar elkaar uitgesproken. En het allermooiste is dat je kinderen in de weg van de Here God willen wandelen. Dat deze mooie meid een verlangen heeft om in haar studie, werk en leven de Heer te volgen en te dienen. Hem lief te hebben en Hem op de eerste plaats te zetten. Ik weet dat dit geen vanzelfsprekendheid is. Maar voor ons was het 13 jaar geleden een reden om ons zorgen te maken bij onze stap om te verhuizen naar Amsterdam. Hoe moet dat met onze kinderen op niet christelijke scholen? En juist daar heeft God zo laten zien dat Hij ons kent. Het maakt kennelijk niet uit waar je opgroeit. Onze kinderen volgen Jezus en willen niet anders. Dat is echt genade van God.
Gods zegen toegewenst op deze zondag en een goede relatie met allen die je lief zijn en als je op vakantie gaat, geniet ervan!


PLATENLIJST

06.00-07.00 uur

Like An Island, Phil Keaggy
I don’t know why Jesus loved me, Twilla Paris
That’s what I love about Sunday, Craig Morgan
Up where we belong, Bebe & Cece Morgan
Kleiner, Kinga Ban
Here in America, Rich Mullins
N’oublie Pas, Larissa Baak
I want to know what love is, Foreigner
Bless The Broken Road, Sera
Place in This World, Michael W. Smith
Meer Dan Verwacht, Nathalie Booij
Prayer, Petra
The loving kind, Cindy Morgan
Chariots of fire, Vangelis

07.00-08.00 uur

Good life, Bruce Carroll
Heaven’s Heart, Michelle Tumes
I’ll take care of you, Steven Curtis Chapman
Unbelievable, Cynthia Clawson
We are the reason, David Meece
Mag ik dan bij jou, Claudia de Breij
Don’t You Know, Michael Card
Turn Your Eyes Upon Jesus, Billy & Sarah Gaines
You were my last hope, Trace Balin
Found A Home, Jon Gibson
Big Yellow Taxi, Amy Grant
Hope in The Night, Greg Long
Vader, U Bent Goed, Opwekking
Dance Of Spring, Jesse Cook