Voor Elkaar
MAX

Goeiedag Haandrikman! ruimt op!

foto: MAXfoto: MAX
  1. Nieuwschevron right
  2. Goeiedag Haandrikman! ruimt op!

Vrijdag 22 maart was Bert Haandrikman in zijn thuisstad Utrecht te vinden voor een speciale uitzending rondom de Landelijke Opschoondag.

Goeiedag Haandrikman!

De handen uit de mouwen

Het voorjaar hangt in de lucht, we gaan lekker naar buiten. En de lente brengt niet alleen lentekriebels met zich mee, maar ook de opruimkriebels: alle rommel uit huis en tijd om je eigen straatje schoon te vegen.

Bert Haandrikman maakt regelmatig een rondje in zijn buurt en komt daarbij veel zwerfafval tegen: plastic, blikjes en meer. Een nieuw seizoen betekent een nieuw begin, dus tijd om aan het werk te gaan. Vrijdag 22 maart tussen 6 en 9 stak het team de handen uit de mouwen tijdens de ochtendshow op NPO Radio 5: Goeiedag Haandrikman!

Bert stond te popelen om de rommel op straat rondom zijn huis op te ruimen. Hij trok samen met zijn team Robert en Carmen de stad in om het zwerfafval op te ruimen. Wandelaar des Vaderlands Lana Witte-de Wit en Dirk Groot, beter bekend als de Zwerfinator, prikten mee:

Dirk Groot ruimt al 10 jaar zwerfvuil op

Zwerfvuil is een belangrijk thema onder wandelaars

Landelijke Opschoondag

De Landelijke Opschoondag (zaterdag 23 maart aanstaande) is een initiatief van Supporter van Schoon, dat al jaren de strijd aangaat tegen zwerfafval in de Nederlandse natuur en in dorp of stad. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden om in een groep aan de slag te gaan, maar alleen kan natuurlijk ook:

Straatjes schoonvegen tijdens de Landelijke Opschoondag!

Goeiedag Haandrikman Ruimt Op!
Vrijdag 22 maart
06:00 - 09:00