Zondag 15 jui 2018

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 15 jui 2018

Zin, Zout & Zegen Zomerserie met Zes x Zendelingen, 6xZ!
De eerste in deze serie: 'Albanië - Nieuw Loosdrecht'
Heel veel kopjes koffie moet Maarten met de mannen, vaders en opa’s drinken in Albanië. In deze plattelandscultuur geldt: Als je de man hebt, staat de hele familie open. Zijn vrouw Gerdien voelt zich soms meer een manager dan een zendeling. Ze werkt met samen met de Albanese vrouwen om de hippe trendy producten die ze maken in de markt te zetten. Maar ze is ook hun coach en maatschappelijk werker. Er is veel drankmisbruik en mishandeling. Dat Gerdien ook psycholoog is helpt haar met het ondersteunen van deze vrouwen.

In deze uitzending van Zin, Zout & Zegen, de eerste van een 'Zomerserie van Zes x Zin, Zout & Zegen met Zendelingen' gaan we net als anders naar een kerk ergens in Nederland. Maar nu met zendelingen die hier met verlof zijn! Vanavond Maarten en Gerdien Blom. Zij zijn begin 2013 door de Gereformeerde Zendings Bond uitgezonden naar Albanië als kerkplanters. Ze kregen als taak het opzetten van een gemeente in Mushqeta, een dorp in de bergen ten zuiden van de hoofdstad Tirana.


We willen de liefde van de Heer laten zien en tegelijk is dat een kwestie van lange adem. Ná 4 jaar is het nu gebeurd dat de eerste man zich heeft laten dopen.

Een wonder omdat ze uit een generatie komen van liegen en geweld.

Maar, maken ze in Albanië een keuze voor de Heer, dan zijn de mensen die in hun gemeente komen heel leergierig en schrijven mee met de preek. Ze zijn de hele week met geloof bezig en dragen dat ook uit.


De meditatie, die aansluit op het thema ‘De schaamte voorbij’, is van dominee Chris van Andel, emeritus-predikant uit Amsterdam. Het gelezen Bijbelgedeelte is uit Handelingen 4 vers 7-21.


In ‘Zin, Zout & Zegen’ gaat presentator Petra de Joode deze zondag van 19.00 – 20.00 uur met Maarten en Gerdien Blom mee naar Sijpekerk in Nieuw Loosdrecht.

Deze gemeente heeft via de GZB een relatie met deze zendingswerkers en steunt hen door o.a. gebed en financieel.