Zondag 7 januari 2018

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 7 januari 2018

In Zin Zout & Zegen gaan we op zondag 7 januari met Hans en Gré Berkelaar mee naar de Ontmoetingskerk in Nijmegen. Dat is een oecumenische gemeente waarin de protestantse wijkgemeente Nijmegen-Dukenburg al jarenlang samengaat met de rooms-katholieke parochie Heilige Drie-eenheid.

Ook het huwelijk van Hans en Gré is oecumenisch. Hans komt uit een “degelijk rooms-katholiek” en Gré uit een “streng protestants” gezin, zoals ze zelf zeggen. Beide zijn, op heel andere wijze, nog steeds lid van hun oorspronkelijke kerkgemeenschap. En dat kan dus in de oecumenische Ontmoetingskerk, die in de jaren zeventig ook zo gebouwd is voor zowel katholieken als protestanten.


De meditatie, met als thema ‘Toekomst’, is van voorganger ds. Johan Dorst van de protestantse wijkgemeente.


In ‘Zin, Zout & Zegen’ gaat presentator Petra de Joode deze zondag van 19.00 – 20.00 uur met Hans en Gré Berkelaar mee naar hun kerkelijke gemeente. Wat brengt hen naar de kerk en wat nemen ze mee naar huis; de nieuwe week in?


Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven. Dit programma komt tot stand in samenwerking met de Protestantse Kerk in Nederland.

Zin, Zout en Zegen